Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet, a margarint, 2 dkg porcukrot, az élesztőt, a tejet kenyérsütőgépbe teszem, és dagasztó kelesztő programon megkelesztem.
A mascarponét a porcukorral elkeverem, ha nagyon sűrű kicsi tejjel lazítom, majd a meggyet is belekeverem.
A megkelt tésztát, fél centi vastag téglalap alakúra nyújtom. A szélét ferdén kb. 7 mm-enként bevagdosom, a tészta 1/3-ad részéig mindkét oldalon azonos irányban.
Középre töltöm a tölteléket. Majd elkezdem a szélén a csíkokat ráhajtani egyesével, úgy mint a fonásnál, váltva mindkét oldalon.
Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, a tetejét megkenem felvert tojássárgájával. 180°C-on, 20 percig sütöm, még szép barna nem lesz. Kihűlve szeletelem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szilnora
2014.03.15 16:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet kenyérsütőgépbe, porcukorral elkeverem, megkelt tésztát, szélét ferdén, csíkokat ráhajtani, tetejét megkenem, kenyérsütőgépbe, tojássárgájával, sütőpapírral, megkelesztem, mascarponét, belekeverem, mascarponés, porcukorral, bevagdosom, tojássárga, kígyórétes, tölteléket, mascarpone, szeletelem, ráhajtani, porcukrot, egyesével, szárított, margarint, programon, elkeverem, élesztőt, kelesztő, csíkokat, helyezem, dagasztó, liszt, porcukor, Rama margarin, kiskanál szárított élesztő, mascarpone krém, meggy befőtt lehet magozva, tojássárga,
|
|
|
|
|