Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pehelytorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» Tésztához:
» 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
» 40 g vaj,
» 1/4 l víz,
» csipet tengeri só,
» 2-3 tojás,
» vaj a forma kenéséhez,
» Töltelékhez:
» 500 g sötétszemű cseresznye,
» 75 g hársvirágméz,
» 1/4 kávéskanál vaníliapor,
» 3 lap zselatin,
» 1/2 l tejszín.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A korpát szitáljuk ki a lisztből. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet. Te­gyük vissza a tűzre, és addig keverjük, amíg a tészta ös­szeáll és az edény alján vé­kony réteg képződik. Öntsük a tésztát tálba és keverjünk bele egy egész tojást. Állan­dó keverés közben hűtsük testhőmérsékletűre. Ekkor keverjük bele a második to­jást, a harmadikat pedig csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen felvet­te. Alaposan keverjük át a tésztát. Akkor jó, ha a kanálon megáll. Kenjünk ki vajjal és szórjunk be kevés korpával egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Tölt­sük bele a tészta harmadát, és 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőnél 3-as fokozat), középmagasra ál­lított rácson 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Sütés közben a tészta pehelysze­rűen felemelkedik. A sütési idő első 10 perce alatt a sütő ajtaját tilos kinyitni! A torta­lapot rácson hűtsük ki. A másik két lapot ugyanúgy készítjük el. Közben mossuk, tisztítsuk meg, és magozzuk ki a cseresznyét. Melegítsük fel a gyümölcsöket 50 g mézzel és vaníliaporral, hogy a méz teljesen felol­vadjon. Áztassuk hideg víz­be a zselatint, csöpögtessük le, melegítve oldjuk fel és ad­juk a cseresznyéhez. Tegyük a masszát hűtőszekrénybe. Amíg hűl, verjünk kemény habot a tejszínből, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék mézet is. Keverjük a habot a lehűlt cseresznyé­hez. Két tortalapot kenjünk meg a cseresznyés tejszínnel, a harmadikat daraboljuk fel és szórjuk a torta tete­jére. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.
Másképpen: Cseresznye helyett készíthetünk pehelytortát párolt és szeletelt barackból vagy körtéből is.
Megjegyzés / tipp:

Én ananász & felezett barackkompótból is készítettem már, így is nagyon finom.
A harmadik lapot nem mindig törtem össze, hanem nagyon vékonyan megkentem a tálból kiszedett maradék tejszínnel, és a tetejére őrölt fahéjat szórtam.
1 komment 1 ember kedveli szalai0913
2012.10.07 09:39
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
tvnati 2012.11.18. 13:53 (#1)
Ez is jöhet
Címkék
forma kenéséhez, korpát szitáljuk, tészta ös­szeáll, edény alján, tésztát tálba, egész tojást, második to­jást, harmadikat pedig, kanálon megáll, tészta harmadát, tészta pehelysze­rűen, sütő ajtaját, torta­lapot rácson, masszát hűtőszekrénybe, maradék mézet, lehűlt cseresznyé­hez, cseresznyés tejszínnel, harmadikat daraboljuk, torta tete­jére, harmadik lapot, tálból kiszedett, tetejére őrölt, tönkölybúzaliszt, barackkompótból, hűtőszekrényben, hűtőszekrénybe, cseresznyéhez, vaníliaporral, előmelegített, készíthetünk, hársvirágméz, gyümölcsöket, pehelytortát, csöpögtessük, aranybarnára, felemelkedik, középmagasra, készítettem, cseresznyés, fokozatosan, Pehelytorta, cseresznyét, tortaformát, Töltelékhez, gázsütőnél, daraboljuk, Cseresznye, harmadikat, Tésztához, vaj, víz, csipet tengeri, tojás, forma kenéséhez, Töltelékhez, sötétszemű cseresznye, hársvirágméz, kávéskanál vaníliapor, zselatin, tejszín,
Ír szódakenyér
1 komment 15 ember kedveli
Kókuszkrémes mézes kocka
0 komment 3 ember kedveli
Kakaós és fahéjas csigák
0 komment 2 ember kedveli
Fokhagymaszószos lepénykék
4 komment 17 ember kedveli
Fűszeres flekken-roston sütve...
0 komment 4 ember kedveli
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
0 komment 4 ember kedveli
Márvány muffin.
0 komment 6 ember kedveli
Kinder tortácska
0 komment 4 ember kedveli
Töltött pizza
1 komment 9 ember kedveli
Kekszes almás sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Gombás tészta
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolis pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Banánleves
0 komment 1 ember kedveli
Karfiol mustáros vajjal
0 komment 5 ember kedveli
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Almás keverős süti
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.