Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott hús 2 recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg krumpli
» 1 kg sertéskaraj
» 30 dkg húsos füstölt szalonna
» 3 fej vöröshagyma
» 5 dl tejföl
» só
» őrölt bors
» 6 evőkanál mustár
» 25 dkg trappista sajt
» 1 dl tej
» fél dl étolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tepsit kiolajozzuk. A krumplit megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Felét a tepsi aljába halmozzuk úgy, hogy takarják egymást, és a tepsi alját teljesen beborítjuk vele. A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk. A mustárt őrölt borssal összekeverjük, és a húsok mindkét oldalát átkenjük vele. Még ízletesebb lesz, ha ezt kicsit korábban elkészítjük, és állni hagyjuk. A mustáros karajszeletekkel befedjük a burgonyát. Ekkor a vékonyra szeletelt füstölt szalonna réteg következik. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, ezt is ráhalmozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt krumplival. A tejfölt reszelt sajttal összekeverjük, ha szükséges, kevés tejjel kicsit hígítjuk, és a rakott hús tetejére kenjük. Alufóliával befedjük, és 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és aranyló pirosra sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
0 komment 32 ember kedveli mildiko50
2012.01.28 17:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsit kiolajozzuk, krumplit megtisztítjuk, tepsi aljába, tepsi alját, karajt felszeleteljük, mustárt őrölt, húsok mindkét, mustáros karajszeletekkel, vékonyra szeletelt, vöröshagymát megtisztítjuk, egészet befedjük, megmaradt krumplival, tejfölt reszelt, karajszeletekkel, felszeleteljük, megtisztítjuk, megtisztítjuk, összekeverjük, összekeverjük, felkarikázzuk, kiklopfoljuk, vöröshagymát, ráhalmozzuk, Alufóliával, kiolajozzuk, elkészítjük, sertéskaraj, vöröshagyma, következik, ízletesebb, beborítjuk, krumplival, szeletelt, halmozzuk, szükséges, burgonyát, karikákra, levesszük, megmaradt, krumpli, sertéskaraj, húsos füstölt szalonna, vöröshagyma, tejföl, őrölt bors, evőkanál mustár, trappista sajt, étolaj,
Túrógombóc édes tejföllel
0 komment 8 ember kedveli
Borsos tokány !
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés zellerkrémleves...
0 komment 1 ember kedveli
Marhahús kapormártással és knédlivel !
0 komment 7 ember kedveli
Pudingos -tejfölös piskóta
1 komment 2 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Gombafasírt – melegen és hidegen
0 komment 17 ember kedveli
Fasírt
1 komment 5 ember kedveli
Tárkonyos sertésraguleves
0 komment 3 ember kedveli
Bögrés farsangi fánk
1 komment 14 ember kedveli
Gyümölcs forró csokival
0 komment 1 ember kedveli
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
0 komment 10 ember kedveli
Karajszeletek ananásszal
0 komment 4 ember kedveli
Rumos-csokis szelet
0 komment 6 ember kedveli
Zöldbabos csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Gyömbéres-currys sütőtökkrémleves.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.