Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az áttört túrót összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Legalább fél napig állni hagyjuk, ha ezt betartjuk, akkor a búzadarának van ideje megszívni magát, és sosem fog szétfőni.
Ha eleget pihent, akkor vizes kézzel kis gombócokat formázunk és sós, forró vízben kifőzzük. Tovább kell főzni, mint egy gyúrt tésztát, majdnem 10 percig.
A margarinon megpirítjuk a morzsát, majd a kifőtt gombócokat ebben megforgatjuk.
Pici tejjel elkevert cukros tejföllel, ízlés szerint hidegen, vagy melegen meglocsoljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
magyaritunde
2013.12.01 14:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
áttört túrót, gyúrt tésztát, margarinon megpirítjuk, kifőtt gombócokat, összegyúrjuk, zsemlemorzsa, meglocsoljuk, megforgatjuk, búzadarának, megpirítjuk, búzadarával, Túrógombóc, tojásokkal, gombócokat, gombócokat, margarinon, betartjuk, formázunk, megszívni, tejföllel, elkevert, Legalább, kifőzzük, szétfőni, porcukor, margarin, búzadara, evőkanál, tésztát, hidegen, túró, tojás, búzadara, csipet, evőkanál Rama margarin, zsemlemorzsa, porcukor, tejföl, pici,
|
|
|
|
|