Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a margarint, a porcukrot, az egész tojást és a tojássárgáját habosra verjük a tejet is
apránként hozzáadva.
2 órát pihentetjük, majd összegyúrjuk a sütőporos liszttel, s kis gombócokat formálunk belőle, közepesen meleg sütőben világosra sütjük.
Még melegen kikaparjuk a belsejét, a kikapart morzsalékot sütőrummal meglocsoljuk. A darált diót összekeverjük a margarinnal, a cukorral és a rumos morzsával. Ezzel a krémmel megtöltjük a gombócokat, kettesével összeragasztjuk.
Az egyik oldalát vérnarancs-, a másikat dióaromával színezzük, tojásfehérjében megforgatjuk, s frissen kristálycukorban
meghempergetjük. Apró, kis zöld levélkékkel díszítjük. Szellős helyre tesszük száradni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Szülinapra igen mutatós és fincsi desszert.(elég babrás)
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.11 07:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész tojást, tojássárgáját habosra, sütőporos liszttel, kikapart morzsalékot, darált diót, rumos morzsával, krémmel megtöltjük, egyik oldalát, másikat dióaromával, kristálycukorban, tojásfehérjében, összeragasztjuk, meghempergetjük, tojássárgáját, összekeverjük, összegyúrjuk, tojássárgája, megforgatjuk, meglocsoljuk, pihentetjük, margarinnal, dióaromával, színezéshez, töltelékhez, morzsalékot, levélkékkel, sütőrummal, vérnarancs, gombócokat, kikaparjuk, Őszibarack, gombócokat, megtöltjük, kettesével, vérnarancs, Rama, porcukor, tojás, tojássárgája, liszt, csomag sütőpor, töltelékhez, Rama, ízlés szerint cukor, sütőrum,
|
|
|
|
|