Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig. A süteményt hagyjuk kihűlni a formában.
A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában mindegyiket vágjuk félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére. Locsoljuk meg a rummal és a citromlével. A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
A hideg vízbe beáztatott, megduzzadt zselatinlapokat óvatosan nyomkodjuk ki, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten melegítsük meg, de semmiképpen se főzzük fel. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, keverjük el a tejföllel, a cukorral, meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetején.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tortát 1-2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt csatoljuk le róla a karimát, reszeljünk a tetejére csokoládét, és díszítsük a banánnal.
|
|
|
|
0 komment
|
20 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.30 16:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat verjük, kapcsos tortaformát, beleöntött tésztát, süteményt hagyjuk, banánokról fejtsük, tészta tetejére, pudingport csomómentesen, tortára pakolt, hideg vízbe, lábasba téve, maradék tejszínből, süti tetején, tetejére csokoládét, megszilárduljon, zselatinlapokat, hűtőszekrénybe, tojáslikőrrel, csomómentesen, előmelegített, hőmérsékleten, megszilárdul, töltelékhez, kakaóporral, citromlével, besűrűsödik, semmiképpen, tortaformát, zselatinlap, díszítéshez, étcsokoládé, mindegyiket, banánokról, csokoládét, beáztatott, melegítsük, tejszínből, pudingport, habtejszín, megduzzadt, tésztához, liszt, csomag sütőpor, cukor, csipet, csipet őrölt fahéj, evőkanál kakaópor, töltelékhez, banán, citrom leve, evőkanál, csomag banán pudingpor, krémhez, zselatinlap, díszítéshez, étcsokoládé, banán,
|
|
|
|
|