Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hagyjuk megszáradni.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.28 22:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tálba tesszük, közepébe öntjük, tojássárgával elkavarjuk, liszttel elmorzsoljuk, langyos tejben, kevés tejet, tésztát kisodorjuk, ecetet vagy, darált diót, korongokat kétfelé, felét megkenjük, habos krémmel, másik felét, olvasztott csokoládéba, tojásfehérjéből, tojássárgával, előmelegített, hozzákavarjuk, felfuttatott, tojásfehérje, baracklekvár, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, belemártjuk, csokoládéba, ráhelyezzük, megszáradni, szalalkálit, hozzáadjuk, elkavarjuk, korongokat, szalalkáli, olvasztott, tojássárga, kisodorjuk, hozzáadjuk, világosra, porcukrot, csokoládé, szükséges, liszt, tojássárga, porcukor, szalalkáli, Krémhez, tojásfehérje, porcukor, baracklekvár, darált, ecet vagy citromlé, csokoládé,
|
|
|
|
|