Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diós-habos isler recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 35 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 2 tojássárga
» 12 dkg porcukor
» 1/2 tk szalalkáli
» 3-4 ek tej
» Krémhez:
» 3 tojásfehérje
» 12 dkg porcukor
» 2 ek baracklekvár
» 6 dkg darált dió
» 1/2 tk ecet vagy citromlé
» csokoládé máz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba.
Megjegyzés / tipp:

Hagyjuk megszáradni.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.28 22:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba tesszük, közepébe öntjük, tojássárgával elkavarjuk, liszttel elmorzsoljuk, langyos tejben, kevés tejet, tésztát kisodorjuk, ecetet vagy, darált diót, korongokat kétfelé, felét megkenjük, habos krémmel, másik felét, olvasztott csokoládéba, tojásfehérjéből, tojássárgával, előmelegített, hozzákavarjuk, felfuttatott, tojásfehérje, baracklekvár, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, belemártjuk, csokoládéba, ráhelyezzük, megszáradni, szalalkálit, hozzáadjuk, elkavarjuk, korongokat, szalalkáli, olvasztott, tojássárga, kisodorjuk, hozzáadjuk, világosra, porcukrot, csokoládé, szükséges, liszt, tojássárga, porcukor, szalalkáli, Krémhez, tojásfehérje, porcukor, baracklekvár, darált, ecet vagy citromlé, csokoládé,
Epres indiáner
0 komment 10 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Savanyú káposztaleves füstölt szalonnabőrrel, virslivel
0 komment 7 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Ricottafánk
0 komment 2 ember kedveli
Olcsó póréhagymás sajtkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös tepsis burgonya
0 komment 12 ember kedveli
Karácsonyi tojáslikőr
0 komment 2 ember kedveli
Almás morzsás muffin !
1 komment 4 ember kedveli
Snidlinges sajtleves...
0 komment 4 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Cukkinis lecsó
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell Wellington módra
1 komment 18 ember kedveli
Csirkemelles rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 2 ember kedveli
Tejberizs kehely eperrel
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.