Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diós-habos isler recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 35 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 2 tojássárga
» 12 dkg porcukor
» 1/2 tk szalalkáli
» 3-4 ek tej
» Krémhez:
» 3 tojásfehérje
» 12 dkg porcukor
» 2 ek baracklekvár
» 6 dkg darált dió
» 1/2 tk ecet vagy citromlé
» csokoládé máz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba.
Megjegyzés / tipp:

Hagyjuk megszáradni.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.28 22:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba tesszük, közepébe öntjük, tojássárgával elkavarjuk, liszttel elmorzsoljuk, langyos tejben, kevés tejet, tésztát kisodorjuk, ecetet vagy, darált diót, korongokat kétfelé, felét megkenjük, habos krémmel, másik felét, olvasztott csokoládéba, tojásfehérjéből, tojássárgával, előmelegített, hozzákavarjuk, felfuttatott, tojásfehérje, baracklekvár, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, belemártjuk, csokoládéba, ráhelyezzük, megszáradni, szalalkálit, hozzáadjuk, elkavarjuk, korongokat, szalalkáli, olvasztott, tojássárga, kisodorjuk, hozzáadjuk, világosra, porcukrot, csokoládé, szükséges, liszt, tojássárga, porcukor, szalalkáli, Krémhez, tojásfehérje, porcukor, baracklekvár, darált, ecet vagy citromlé, csokoládé,
Tejszínes csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Almás pite búzadarával
0 komment 1 ember kedveli
Kajszis, mandulás pite !
0 komment 3 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 10 ember kedveli
Sajtgolyók
0 komment 19 ember kedveli
Savanyú káposztaleves füstölt szalonnabőrrel, virslivel
0 komment 7 ember kedveli
Vulkán - kuglóf - szülinapra.
0 komment 3 ember kedveli
Bárányfilé gorgonzola mártással
0 komment 3 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Hűtős lángos
0 komment 14 ember kedveli
Kálvinista mennyország
2 komment 3 ember kedveli
Banánnal töltött pulykamell
0 komment 7 ember kedveli
Almás papucsok
0 komment 4 ember kedveli
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.