Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diós-habos isler recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 35 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 2 tojássárga
» 12 dkg porcukor
» 1/2 tk szalalkáli
» 3-4 ek tej
» Krémhez:
» 3 tojásfehérje
» 12 dkg porcukor
» 2 ek baracklekvár
» 6 dkg darált dió
» 1/2 tk ecet vagy citromlé
» csokoládé máz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba.
Megjegyzés / tipp:

Hagyjuk megszáradni.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.28 22:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba tesszük, közepébe öntjük, tojássárgával elkavarjuk, liszttel elmorzsoljuk, langyos tejben, kevés tejet, tésztát kisodorjuk, ecetet vagy, darált diót, korongokat kétfelé, felét megkenjük, habos krémmel, másik felét, olvasztott csokoládéba, tojásfehérjéből, tojássárgával, előmelegített, hozzákavarjuk, felfuttatott, tojásfehérje, baracklekvár, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, belemártjuk, csokoládéba, ráhelyezzük, megszáradni, szalalkálit, hozzáadjuk, elkavarjuk, korongokat, szalalkáli, olvasztott, tojássárga, kisodorjuk, hozzáadjuk, világosra, porcukrot, csokoládé, szükséges, liszt, tojássárga, porcukor, szalalkáli, Krémhez, tojásfehérje, porcukor, baracklekvár, darált, ecet vagy citromlé, csokoládé,
Málnás-fehércsokis brownie
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Kolozsvári káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Mexikói rizses csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
1 komment 16 ember kedveli
Betyáros csirkepaprikás bográcsban
1 komment 9 ember kedveli
Pangasius édesburgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Lazacleves
0 komment 2 ember kedveli
Habos gesztenyés süti
1 komment 5 ember kedveli
Bolygó mami kuglófja
0 komment 4 ember kedveli
Sörös gulyás
0 komment 3 ember kedveli
Töltött dagadó
0 komment 6 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Kígyórétes
4 komment 30 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
Roston sült lazac pirított baconszalonnával.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.