Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diós-habos isler recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 35 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 2 tojássárga
» 12 dkg porcukor
» 1/2 tk szalalkáli
» 3-4 ek tej
» Krémhez:
» 3 tojásfehérje
» 12 dkg porcukor
» 2 ek baracklekvár
» 6 dkg darált dió
» 1/2 tk ecet vagy citromlé
» csokoládé máz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba.
Megjegyzés / tipp:

Hagyjuk megszáradni.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.28 22:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba tesszük, közepébe öntjük, tojássárgával elkavarjuk, liszttel elmorzsoljuk, langyos tejben, kevés tejet, tésztát kisodorjuk, ecetet vagy, darált diót, korongokat kétfelé, felét megkenjük, habos krémmel, másik felét, olvasztott csokoládéba, tojásfehérjéből, tojássárgával, előmelegített, hozzákavarjuk, felfuttatott, tojásfehérje, baracklekvár, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, belemártjuk, csokoládéba, ráhelyezzük, megszáradni, szalalkálit, hozzáadjuk, elkavarjuk, korongokat, szalalkáli, olvasztott, tojássárga, kisodorjuk, hozzáadjuk, világosra, porcukrot, csokoládé, szükséges, liszt, tojássárga, porcukor, szalalkáli, Krémhez, tojásfehérje, porcukor, baracklekvár, darált, ecet vagy citromlé, csokoládé,
Töltött pizza
1 komment 9 ember kedveli
Chilis bab
1 komment 3 ember kedveli
Csirkemell tésztában sülve
0 komment 17 ember kedveli
Habcsók
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
Dinnye süti
2 komment 8 ember kedveli
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Rizlinges marhasült vincellérné módra
0 komment 1 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Rozmaringos birsalma puncs---
0 komment 3 ember kedveli
Pikáns pirított sárgarépa
0 komment 5 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Örmény májas zöldségleves !
0 komment 1 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Rakott hús ahogy mamám készítette
0 komment 16 ember kedveli
nyírségi gombócleves!
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.