Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet megszitáljuk és a vajjal eldörzsöljük. Hozzáadunk egy tojást, cukrot, tejfelt, sót, és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Amikor megkelt ketté osztjuk a tésztát. Feléhez hozzáadjuk a 2 ek. kakaót, 2 ek. olajat és a 2 ek. cukrot. Jól átdolgozzuk . Tíz egyenlő gombócot formázunk és kisodorjuk egyenlő hosszúságúra. a fehér tésztával is ugyan így járunk el. Egy db. hatos fonatot készítünk, ami három fehér tésztából és három kakaós tésztából áll. A maradék négy kisodort rúdból kettős fonatot készítünk. Tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hogy szép formás legyen én püspökkenyér sütőbe tettem.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
jakabpiros-54
2014.12.09 18:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kakaós tésztához, élesztőt kevés, lisztet megszitáljuk, vajjal eldörzsöljük, felfuttatott élesztőt, fehér tésztával, maradék négy, Előmelegített, püspökkenyér, hosszúságúra, felfuttatjuk, megszitáljuk, eldörzsöljük, felfuttatott, cukrozatlan, átdolgozzuk, Hozzáadunk, dagasztunk, kelesztjük, hozzáadjuk, kisodorjuk, Duplájára, készítünk, Közepesen, tésztával, készítünk, tésztából, formázunk, megkenjük, tésztából, tésztához, cukorral, margarin, liszt, margarin, cukor, tojás, élesztő, tej, kispohár tejfel, kakaós tésztához, cukrozatlan kakaópor, olaj, cukor,
|
|
|
|
|