Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A dzsemhez a meggyet ledarálom és a cukorral sűrűre főzöm. A puha vajat, a porcukorral habosra kikeverem. A tojások sárgáját egyenként hozzáadom és belereszelem a citrom héját. A tojások fehérjét a barna cukorral habosra keverem és óvatosan a vajas krémhez adom. Hozzáteszem a liszttel és a sütőporral elkevert mákot, majd egyneművé keverem. 23 cm átmérőjű tortaformában, 165 °C-os, előmelegített sütőben megsütöm a tésztát. Ha kihűlt, három lapba vágom és megkenem először a dzsemmel, majd a mascarponés krémmel. A krémhez, a mascarponét a tejföllel elkeverem, majd hozzáadom a cukrot és a vaníliát. Egy kevés krémet félreteszek a hűtőbe, ezzel kenem majd meg a torta oldalát. A tortát egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap bekenem a torta oldalát a krémmel és mákkal beborítom. A tetejét friss meggyel és porcukorral díszítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni sütemény.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
csordasne
2014.03.18 21:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
meggyet ledarálom, cukorral sűrűre, puha vajat, porcukorral habosra, tojások sárgáját, citrom héját, tojások fehérjét, barna cukorral, vajas krémhez, sütőporral elkevert, mascarponés krémmel, tejföllel elkeverem, kevés krémet, torta oldalát, éjszakára hűtőbe, tetejét friss, előmelegített, tortaformában, belereszelem, mascarponés, mascarponét, félreteszek, Hozzáteszem, porcukorral, porcukorral, mascarpone, sütőporral, éjszakára, tejföllel, hozzáadom, elkeverem, egyenként, beborítom, hozzáadom, egyneművé, kikeverem, ledarálom, citromhéj, vaníliát, cukorral, cukorral, átmérőjű, cukor, liszt, darált, tojás, porcukor, citromhéj, csomag sütőpor, meggy, mascarpone, 20%-os tejföl, vanília aroma,
|
|
|
|
|