Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almát meghámozzuk,kicsumázzuk és nagy lyukúreszelőn lereszeljük.Lábasba rakjuk 5 dl vizet ráöntünk a cukorral ízesítjük,8-10 perc alatt puhára főzzük(ha mézzel készítjük,akkor azt már a puha almához keverjük)
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük,az almához öntjük és kevergetve 10 percig főzzük,ezalatt jól besűrűsödik Egy kb.28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk(ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni,ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk,az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül(kerek keksz esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
A kakaópor a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk,a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk,majd ezt a mázat a sütemény-pontosabban a keksz- tetejére kenjük. Jól behűtjük,ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Vékony késsel szeleteljük,hogy a máz ne törjön,repedjen.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.03 22:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almát meghámozzuk, cukorral ízesítjük, puha almához, almához öntjük, hagyományos kerek, tepsibe rakunk, üres helyekre, meleg almakrémet, tetejére szép, üres területeket, 8-10 evőkanál, tűzről levéve, margarint hozzáadjuk, keksz- tetejére, lyukúreszelőn, kristálycukor, négyszögletű, egyenletesen, fölforraljuk, sütőmargarin, kicsumázzuk, porcukorral, lereszeljük, meghámozzuk, hagyományos, besűrűsödik, területeket, szeleteljük, pontosabban, kikeverjük, almakrémet, háztartási, kevergetve, pudingport, darabokkal, szeletelni, kevergetve, hozzáadjuk, készítjük, összeérik, tésztához, kristálycukor lehet, evőkanál, alma, tetejére, Rama sütőmargarin, evőkanál porcukor, evőkanál keserű kakaópor,
|
|
|
|
|