Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Petrezselymes csiperkegomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 dl olívaolaj
» 6 gerezd fokhagyma
» 1-2 szárított chilipaprika (vagy fél friss)
» 1 kg csiperkegomba (inkább kisebbek)
» 1 ek. liszt
» 1 dl fehérbor
» 1 kis csokor petrezselyem
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először elkészítjük a petrezselymes öntet alapját: 2 gerezd fokhagymát megpucolunk és felaprítunk.
A petrezselymet megmossuk, lerázogatjuk, a leveleit letépkedjük és apróra vágjuk.
Mindkettőt belekeverjük egy kis tálkában az 1 dl fehérborba, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A gombákat meghámozzuk és nagyságuktól függően feldaraboljuk.
Én kisebbeket vettem, azokat negyedeltem (hogy könyebben megsüljenek).
A chilit kimagozzuk, felaprítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, aztán kis lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd nagy lángon hozzáadjuk a gombát és a chilit és folyamatos keverés mellett addig sütjük, míg a gombák elveszítik víztartalmukat (a serpenyő méretétől függően a gombát több adagban kell kisütni és a végén mindet beletenni és úgy leönteni a szósszal).
Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon addig pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
Ekkor megszórjuk liszttel, elkeverjük és keverés közben adagoljuk hozzá a boros elegyet is. Kicsit főzzük, míg a szósz szépen besűrűsödik és a gombák láthatóan ,,al dente" állapotba kerülnek (nem kell teljesen puhára főzni, csak roppanósra).
Megjegyzés / tipp:

Pirítóssal tálaljuk. Egész pontosan én a felkarikázott bagettet a serpenyő alján maradt fűszeres olajban kicsit megpirítottam és azzal kínáltam
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.31 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2015.01.01. 13:07 (#1)
Jónak tűnik a recept,kifogom próbálni.A csiperkét nem kell hámozni,csak folyó víz alatt puha kefével megmosni.Igy a legértékesebb részt nem dobjuk ki.
Címkék
petrezselymes öntet, petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, gombákat meghámozzuk, chilit kimagozzuk, serpenyőben felhevítjük, gombák elveszítik, serpenyő méretétől, gombát több, végén mindet, leve besűrűsödik, boros elegyet, szósz szépen, gombák láthatóan, felkarikázott bagettet, serpenyő alján, víztartalmukat, csiperkegomba, csiperkegomba, petrezselymes, Petrezselymes, feldaraboljuk, felkarikázott, megpirítottam, petrezselymet, félretesszük, lerázogatjuk, belekeverjük, chilipaprika, petrezselyem, nagyságuktól, negyedeltem, letépkedjük, megsüljenek, megpucolunk, felaprítunk, meghámozzuk, elkészítjük, felaprítjuk, besűrűsödik, besűrűsödik, felhevítjük, olívaolaj, gerezd fokhagyma, liszt, fehérbor, csokor petrezselyem, frissen őrölt bors,
Hagyma krémleves snidlinggel
1 komment 1 ember kedveli
Tojáspörkölt krumpligombóccal...
1 komment 21 ember kedveli
Őszibarack
0 komment 9 ember kedveli
Bercike
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszkocka csokikrémmel töltve
0 komment 10 ember kedveli
Aszalt szilvás-karamellás pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi gulyásleves
2 komment 6 ember kedveli
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Túrós kifli
0 komment 3 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Amerikai citromos szelet
1 komment 2 ember kedveli
Kókuszos gofri
0 komment 7 ember kedveli
Ízletes fánk !
0 komment 14 ember kedveli
VINEGRED Ukrán céklasaláta
1 komment 8 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Szedres chutney ( csatni )
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.