Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Petrezselymes csiperkegomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 dl olívaolaj
» 6 gerezd fokhagyma
» 1-2 szárított chilipaprika (vagy fél friss)
» 1 kg csiperkegomba (inkább kisebbek)
» 1 ek. liszt
» 1 dl fehérbor
» 1 kis csokor petrezselyem
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először elkészítjük a petrezselymes öntet alapját: 2 gerezd fokhagymát megpucolunk és felaprítunk.
A petrezselymet megmossuk, lerázogatjuk, a leveleit letépkedjük és apróra vágjuk.
Mindkettőt belekeverjük egy kis tálkában az 1 dl fehérborba, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A gombákat meghámozzuk és nagyságuktól függően feldaraboljuk.
Én kisebbeket vettem, azokat negyedeltem (hogy könyebben megsüljenek).
A chilit kimagozzuk, felaprítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, aztán kis lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd nagy lángon hozzáadjuk a gombát és a chilit és folyamatos keverés mellett addig sütjük, míg a gombák elveszítik víztartalmukat (a serpenyő méretétől függően a gombát több adagban kell kisütni és a végén mindet beletenni és úgy leönteni a szósszal).
Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon addig pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
Ekkor megszórjuk liszttel, elkeverjük és keverés közben adagoljuk hozzá a boros elegyet is. Kicsit főzzük, míg a szósz szépen besűrűsödik és a gombák láthatóan ,,al dente" állapotba kerülnek (nem kell teljesen puhára főzni, csak roppanósra).
Megjegyzés / tipp:

Pirítóssal tálaljuk. Egész pontosan én a felkarikázott bagettet a serpenyő alján maradt fűszeres olajban kicsit megpirítottam és azzal kínáltam
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.31 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2015.01.01. 13:07 (#1)
Jónak tűnik a recept,kifogom próbálni.A csiperkét nem kell hámozni,csak folyó víz alatt puha kefével megmosni.Igy a legértékesebb részt nem dobjuk ki.
Címkék
petrezselymes öntet, petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, gombákat meghámozzuk, chilit kimagozzuk, serpenyőben felhevítjük, gombák elveszítik, serpenyő méretétől, gombát több, végén mindet, leve besűrűsödik, boros elegyet, szósz szépen, gombák láthatóan, felkarikázott bagettet, serpenyő alján, víztartalmukat, csiperkegomba, csiperkegomba, petrezselymes, Petrezselymes, feldaraboljuk, felkarikázott, megpirítottam, petrezselymet, félretesszük, lerázogatjuk, belekeverjük, chilipaprika, petrezselyem, nagyságuktól, negyedeltem, letépkedjük, megsüljenek, megpucolunk, felaprítunk, meghámozzuk, elkészítjük, felaprítjuk, besűrűsödik, besűrűsödik, felhevítjük, olívaolaj, gerezd fokhagyma, liszt, fehérbor, csokor petrezselyem, frissen őrölt bors,
Spenót fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 14 ember kedveli
Biralmasajt
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás tócsni
1 komment 26 ember kedveli
Dübbencs
0 komment 5 ember kedveli
Páratlan töltött alma
0 komment 2 ember kedveli
mikrós Túrótorta
0 komment 9 ember kedveli
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Barackos túrótorta-sütés nélkül-
5 komment 95 ember kedveli
Fácán leves-egyszerűen-
1 komment 8 ember kedveli
Húsos túró puffancs
0 komment 4 ember kedveli
Görög gyümölcsleves gyümölcsdarabokkal
1 komment 1 ember kedveli
Sült paradicsomfészek
0 komment 1 ember kedveli
Citromos kocka !
0 komment 14 ember kedveli
Kókuszgolyó
2 komment 9 ember kedveli
Juhtúrós rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.