Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Petrezselymes csiperkegomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 dl olívaolaj
» 6 gerezd fokhagyma
» 1-2 szárított chilipaprika (vagy fél friss)
» 1 kg csiperkegomba (inkább kisebbek)
» 1 ek. liszt
» 1 dl fehérbor
» 1 kis csokor petrezselyem
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először elkészítjük a petrezselymes öntet alapját: 2 gerezd fokhagymát megpucolunk és felaprítunk.
A petrezselymet megmossuk, lerázogatjuk, a leveleit letépkedjük és apróra vágjuk.
Mindkettőt belekeverjük egy kis tálkában az 1 dl fehérborba, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A gombákat meghámozzuk és nagyságuktól függően feldaraboljuk.
Én kisebbeket vettem, azokat negyedeltem (hogy könyebben megsüljenek).
A chilit kimagozzuk, felaprítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, aztán kis lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd nagy lángon hozzáadjuk a gombát és a chilit és folyamatos keverés mellett addig sütjük, míg a gombák elveszítik víztartalmukat (a serpenyő méretétől függően a gombát több adagban kell kisütni és a végén mindet beletenni és úgy leönteni a szósszal).
Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon addig pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
Ekkor megszórjuk liszttel, elkeverjük és keverés közben adagoljuk hozzá a boros elegyet is. Kicsit főzzük, míg a szósz szépen besűrűsödik és a gombák láthatóan ,,al dente" állapotba kerülnek (nem kell teljesen puhára főzni, csak roppanósra).
Megjegyzés / tipp:

Pirítóssal tálaljuk. Egész pontosan én a felkarikázott bagettet a serpenyő alján maradt fűszeres olajban kicsit megpirítottam és azzal kínáltam
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.31 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2015.01.01. 13:07 (#1)
Jónak tűnik a recept,kifogom próbálni.A csiperkét nem kell hámozni,csak folyó víz alatt puha kefével megmosni.Igy a legértékesebb részt nem dobjuk ki.
Címkék
petrezselymes öntet, petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, gombákat meghámozzuk, chilit kimagozzuk, serpenyőben felhevítjük, gombák elveszítik, serpenyő méretétől, gombát több, végén mindet, leve besűrűsödik, boros elegyet, szósz szépen, gombák láthatóan, felkarikázott bagettet, serpenyő alján, víztartalmukat, csiperkegomba, csiperkegomba, petrezselymes, Petrezselymes, feldaraboljuk, felkarikázott, megpirítottam, petrezselymet, félretesszük, lerázogatjuk, belekeverjük, chilipaprika, petrezselyem, nagyságuktól, negyedeltem, letépkedjük, megsüljenek, megpucolunk, felaprítunk, meghámozzuk, elkészítjük, felaprítjuk, besűrűsödik, besűrűsödik, felhevítjük, olívaolaj, gerezd fokhagyma, liszt, fehérbor, csokor petrezselyem, frissen őrölt bors,
Húsvéti vendégváró
0 komment 29 ember kedveli
Diós -csokis kocka
0 komment 2 ember kedveli
Sajtkrémmel töltött pogácsa
2 komment 15 ember kedveli
Virslis kifli
0 komment 8 ember kedveli
Karamellás Sport szelet
1 komment 8 ember kedveli
Aranygaluska
3 komment 79 ember kedveli
Majonézes körtesaláta
0 komment 1 ember kedveli
Nudli
1 komment 11 ember kedveli
Burgonya tészta bacon szalonnában
0 komment 15 ember kedveli
Gombás sertésfalatok vadasan
1 komment 26 ember kedveli
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 5 ember kedveli
Mediterrán tészta
0 komment 7 ember kedveli
Narancs saláta
0 komment 1 ember kedveli
Banános piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Diós csiga-Darázsfészek
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.