Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Petrezselymes csiperkegomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 dl olívaolaj
» 6 gerezd fokhagyma
» 1-2 szárított chilipaprika (vagy fél friss)
» 1 kg csiperkegomba (inkább kisebbek)
» 1 ek. liszt
» 1 dl fehérbor
» 1 kis csokor petrezselyem
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először elkészítjük a petrezselymes öntet alapját: 2 gerezd fokhagymát megpucolunk és felaprítunk.
A petrezselymet megmossuk, lerázogatjuk, a leveleit letépkedjük és apróra vágjuk.
Mindkettőt belekeverjük egy kis tálkában az 1 dl fehérborba, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A gombákat meghámozzuk és nagyságuktól függően feldaraboljuk.
Én kisebbeket vettem, azokat negyedeltem (hogy könyebben megsüljenek).
A chilit kimagozzuk, felaprítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, aztán kis lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd nagy lángon hozzáadjuk a gombát és a chilit és folyamatos keverés mellett addig sütjük, míg a gombák elveszítik víztartalmukat (a serpenyő méretétől függően a gombát több adagban kell kisütni és a végén mindet beletenni és úgy leönteni a szósszal).
Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon addig pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
Ekkor megszórjuk liszttel, elkeverjük és keverés közben adagoljuk hozzá a boros elegyet is. Kicsit főzzük, míg a szósz szépen besűrűsödik és a gombák láthatóan ,,al dente" állapotba kerülnek (nem kell teljesen puhára főzni, csak roppanósra).
Megjegyzés / tipp:

Pirítóssal tálaljuk. Egész pontosan én a felkarikázott bagettet a serpenyő alján maradt fűszeres olajban kicsit megpirítottam és azzal kínáltam
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.31 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2015.01.01. 13:07 (#1)
Jónak tűnik a recept,kifogom próbálni.A csiperkét nem kell hámozni,csak folyó víz alatt puha kefével megmosni.Igy a legértékesebb részt nem dobjuk ki.
Címkék
petrezselymes öntet, petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, gombákat meghámozzuk, chilit kimagozzuk, serpenyőben felhevítjük, gombák elveszítik, serpenyő méretétől, gombát több, végén mindet, leve besűrűsödik, boros elegyet, szósz szépen, gombák láthatóan, felkarikázott bagettet, serpenyő alján, víztartalmukat, csiperkegomba, csiperkegomba, petrezselymes, Petrezselymes, feldaraboljuk, felkarikázott, megpirítottam, petrezselymet, félretesszük, lerázogatjuk, belekeverjük, chilipaprika, petrezselyem, nagyságuktól, negyedeltem, letépkedjük, megsüljenek, megpucolunk, felaprítunk, meghámozzuk, elkészítjük, felaprítjuk, besűrűsödik, besűrűsödik, felhevítjük, olívaolaj, gerezd fokhagyma, liszt, fehérbor, csokor petrezselyem, frissen őrölt bors,
Pásztorpite
0 komment 40 ember kedveli
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
0 komment 1 ember kedveli
Sült csirke; pola módra
2 komment 10 ember kedveli
Sóskaleves buggyantott tojással
0 komment 1 ember kedveli
Túrókrémes mogyorós kesz!
0 komment 5 ember kedveli
Finom süti
0 komment 15 ember kedveli
Csokis gesztenyegolyó
5 komment 158 ember kedveli
Pudingos torta
0 komment 7 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Ünnepi répatorta
0 komment 4 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Joghurtos kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 6 ember kedveli
Epres alagút.
0 komment 14 ember kedveli
Lecsós bab
1 komment 6 ember kedveli
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.