Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hekktörzsek hasát vágjuk végig.
Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként.
A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele.
Közben a lisztet keverjük össze a fűszerpaprikával egy tálban
A halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe. A belsejét, és az irdalások közötti részeket is lisztezzük be.
Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban mérettől függően 8-10 perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.
Papírtötlőre kiszedve itassuk fel a felesleges olajat róla.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom, ropogós. Kenyérrel és kovászos uborkával is fogyasztható, de süthetünk mellé krumplit vagy csinálhatünk krumplipürét, rizset is.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
taszat
2018.01.29 20:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hekktörzsek hasát, törzseket kívül-belül, lisztet keverjük, halakat kívül-belül, paprikás lisztbe, irdalások közötti, felesleges olajat, centiméterenként, fűszerpaprikával, fogyasztható, pirospaprika, Papírtötlőre, krumplipürét, csinálhatünk, hekktörzsek, beirdaljuk, dörzsöljük, lisztezzük, felesleges, forgassuk, Kenyérrel, törzseket, forgassuk, oldalukat, adagoljuk, búzaliszt, teáskanál, készíteni, irdalások, süthetünk, Nyugodtan, uborkával, étolajban, hekk, teáskanál, búzaliszt, pirospaprika, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|