Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
A felfutott élesztőt és tejet a sóval elkevert lisztbe dolgozzuk, majd hozzámorzsoljuk a zsírt is.
Beledolgozzuk a joghurtot, s addig dagasztjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.
Langyos helyen 40 percig kelesztjük (nem fog nagyon megdagadni).
A tésztából lisztezett deszkán rudat gyúrunk, melyet 4 részre vágunk. Minden részt 1-3 mm vastag körré nyújtunk.
A köröket 4-4 cikké szeljük, ezeket szélesebb végüktől feltekerjük. A kifliket -végüket alulra téve- sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk, a sárgájával megkenjük. 8 kiflit sóval és köménymaggal megszórunk, a másik nyolcat pucéran hagyjuk.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 22:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet meglangyosítjuk, cukorral elkeverjük, felfutott élesztőt, sóval elkevert, tésztából lisztezett, kifliket -végüket, sárgájával megkenjük, másik nyolcat, hozzámorzsoljuk, meglangyosítjuk, hőlégkeveréses, Előmelegített, Beledolgozzuk, sorakoztatjuk, sütőpapírral, köménymaggal, felfuttatjuk, tojássárgája, feltekerjük, sárgájával, elkeverjük, megszórunk, kelesztjük, lisztezett, megdagadni, dagasztjuk, reggelire, tésztából, szélesebb, Joghurtos, köménymag, megkenjük, felfutott, dolgozzuk, liszt, szárított élesztő, cukor, zsír, joghurt, Tetejére, tojássárgája, köménymag,
|
|
|
|
|
Sünik
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
|
|
|
|
|