Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dödölle-pirított hagymával- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg krumpli
» 40 dkg liszt
» 2 fej vöröshagyma
» zsír
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit megpucolom, vékony karikákra vágom. Megmosom, és egy nagyobb fazékba felteszem főni. Beledobom a sót.

Míg a krumpli fő, addig a vöröshagymát megpucolom,apró kockára vágom és a zsírban aranysárgára pirítom.

Ha a krumpli megfőtt, burgonyatörővel a levében összetöröm. A gázt nagyon kicsi lángra teszem, épp hogy melegítse az edény alját. A lisztet, beleöntöm, jól elkeverem, szinte dagasztom a főzőkanállal! A dagasztást addig csinálom, míg a lisztet a krumpli be nem vette. Ez eltarthat pár percig is, jó erősen kell verni, hogy összeálljon.

Egy cseréptálba kevés hagymás zsírt teszek, és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatok. Hagymás zsírral meglocsolom, és addig szaggatom, míg a massza el nem fogy. A cseréptálat ekkor beteszem a sütőbe, és kb. 1 órán át sütöm, hogy jó piros és ropogós legyen! Tálaláskor egy kis tejföllel meglocsolom.
Megjegyzés / tipp:

A dödöllét új krumpliból nem nagyon lehet készíteni.

Remek köret vadhúsból készült pörköltek mellé is! Nagyon finom és laktató étel!
1 komment 13 ember kedveli szelidszeder
2012.01.20 06:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
ideirjal 2012.01.22. 12:14 (#1)
Kedvencünk a dödölle Én a kiszaggatás után egy teflonserpenyőben pirítom meg kb. 10 perc alatt mindkét oldalát , aztán tálalom és jöhet rá a pirított hagyma, tejföl.
Címkék
krumplit megpucolom, nagyobb fazékba, vöröshagymát megpucolom, zsírban aranysárgára, krumpli megfőtt, levében összetöröm, gázt nagyon, edény alját, dagasztást addig, cseréptálba kevés, sűrű masszából, cseréptálat ekkor, burgonyatörővel, vöröshagymát, főzőkanállal, aranysárgára, cseréptálba, meglocsolom, vöröshagyma, összeálljon, meglocsolom, cseréptálat, Tálaláskor, összetöröm, galuskákat, megpucolom, megpucolom, dagasztást, krumpliból, beleöntöm, dagasztom, szaggatom, tejföllel, pörköltek, eltarthat, vadhúsból, elkeverem, Beledobom, krumpli, liszt, vöröshagyma, zsír,
Pdlizsánkrém
1 komment 6 ember kedveli
Pulykaaprólék leves
0 komment 2 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Zöldbableves
0 komment 2 ember kedveli
Almás-banános, fahéjas palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Tojásleves
0 komment 3 ember kedveli
Kétszínű kifli
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes cseresznyés muffin
0 komment 5 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Csőben sült brokkoli...
0 komment 6 ember kedveli
Mákos- banános sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Banános - étcsokis süti
0 komment 1 ember kedveli
Töltött gesztenyetorta
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás spárga-sajttal sütve-
0 komment 3 ember kedveli
Banános madártej
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.