Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit megpucolom, vékony karikákra vágom. Megmosom, és egy nagyobb fazékba felteszem főni. Beledobom a sót.
Míg a krumpli fő, addig a vöröshagymát megpucolom,apró kockára vágom és a zsírban aranysárgára pirítom.
Ha a krumpli megfőtt, burgonyatörővel a levében összetöröm. A gázt nagyon kicsi lángra teszem, épp hogy melegítse az edény alját. A lisztet, beleöntöm, jól elkeverem, szinte dagasztom a főzőkanállal! A dagasztást addig csinálom, míg a lisztet a krumpli be nem vette. Ez eltarthat pár percig is, jó erősen kell verni, hogy összeálljon.
Egy cseréptálba kevés hagymás zsírt teszek, és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatok. Hagymás zsírral meglocsolom, és addig szaggatom, míg a massza el nem fogy. A cseréptálat ekkor beteszem a sütőbe, és kb. 1 órán át sütöm, hogy jó piros és ropogós legyen! Tálaláskor egy kis tejföllel meglocsolom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A dödöllét új krumpliból nem nagyon lehet készíteni.
Remek köret vadhúsból készült pörköltek mellé is! Nagyon finom és laktató étel!
|
|
|
|
1 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.20 06:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
ideirjal |
2012.01.22. 12:14 (#1) |
|
 |
Kedvencünk a dödölle Én a kiszaggatás után egy teflonserpenyőben pirítom meg kb. 10 perc alatt mindkét oldalát , aztán tálalom és jöhet rá a pirított hagyma, tejföl. |
| |
|
|
|
krumplit megpucolom, nagyobb fazékba, vöröshagymát megpucolom, zsírban aranysárgára, krumpli megfőtt, levében összetöröm, gázt nagyon, edény alját, dagasztást addig, cseréptálba kevés, sűrű masszából, cseréptálat ekkor, burgonyatörővel, vöröshagymát, főzőkanállal, aranysárgára, cseréptálba, meglocsolom, vöröshagyma, összeálljon, meglocsolom, cseréptálat, Tálaláskor, összetöröm, galuskákat, megpucolom, megpucolom, dagasztást, krumpliból, beleöntöm, dagasztom, szaggatom, tejföllel, pörköltek, eltarthat, vadhúsból, elkeverem, Beledobom, krumpli, liszt, vöröshagyma, zsír,
|
|
|
|
|