Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dödölle-pirított hagymával- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg krumpli
» 40 dkg liszt
» 2 fej vöröshagyma
» zsír
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit megpucolom, vékony karikákra vágom. Megmosom, és egy nagyobb fazékba felteszem főni. Beledobom a sót.

Míg a krumpli fő, addig a vöröshagymát megpucolom,apró kockára vágom és a zsírban aranysárgára pirítom.

Ha a krumpli megfőtt, burgonyatörővel a levében összetöröm. A gázt nagyon kicsi lángra teszem, épp hogy melegítse az edény alját. A lisztet, beleöntöm, jól elkeverem, szinte dagasztom a főzőkanállal! A dagasztást addig csinálom, míg a lisztet a krumpli be nem vette. Ez eltarthat pár percig is, jó erősen kell verni, hogy összeálljon.

Egy cseréptálba kevés hagymás zsírt teszek, és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatok. Hagymás zsírral meglocsolom, és addig szaggatom, míg a massza el nem fogy. A cseréptálat ekkor beteszem a sütőbe, és kb. 1 órán át sütöm, hogy jó piros és ropogós legyen! Tálaláskor egy kis tejföllel meglocsolom.
Megjegyzés / tipp:

A dödöllét új krumpliból nem nagyon lehet készíteni.

Remek köret vadhúsból készült pörköltek mellé is! Nagyon finom és laktató étel!
1 komment 13 ember kedveli szelidszeder
2012.01.20 06:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
ideirjal 2012.01.22. 12:14 (#1)
Kedvencünk a dödölle Én a kiszaggatás után egy teflonserpenyőben pirítom meg kb. 10 perc alatt mindkét oldalát , aztán tálalom és jöhet rá a pirított hagyma, tejföl.
Címkék
krumplit megpucolom, nagyobb fazékba, vöröshagymát megpucolom, zsírban aranysárgára, krumpli megfőtt, levében összetöröm, gázt nagyon, edény alját, dagasztást addig, cseréptálba kevés, sűrű masszából, cseréptálat ekkor, burgonyatörővel, vöröshagymát, főzőkanállal, aranysárgára, cseréptálba, meglocsolom, vöröshagyma, összeálljon, meglocsolom, cseréptálat, Tálaláskor, összetöröm, galuskákat, megpucolom, megpucolom, dagasztást, krumpliból, beleöntöm, dagasztom, szaggatom, tejföllel, pörköltek, eltarthat, vadhúsból, elkeverem, Beledobom, krumpli, liszt, vöröshagyma, zsír,
Tejfölös hús (pulykamellfiléből)
0 komment 7 ember kedveli
Tárkonyos-csirkés karfiolleves
0 komment 10 ember kedveli
5 perces mikrós süti
0 komment 11 ember kedveli
Tárcsán sült csirkecomb
0 komment 7 ember kedveli
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
0 komment 9 ember kedveli
Kakukkfüves " harmónika " burgonya!
0 komment 24 ember kedveli
Csigapörkölt
2 komment 22 ember kedveli
Tésztabatyu leves
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszkrémes muffin
0 komment 1 ember kedveli
Hamis madártej
0 komment 4 ember kedveli
Szedres muffin
0 komment 2 ember kedveli
Gombás tészta
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas kalács
0 komment 2 ember kedveli
Zellerpüré
0 komment 2 ember kedveli
Bazsalikomos paradicsomleves
0 komment 4 ember kedveli
Mézes halszelet mártással
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.