Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült alma vaniliamártással recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 g puha mazsola
» 40 g puha aszaltsárgabarack
» 40 g dió
» 1/4 kk őrőlt gyömbér
» 1/4 kk őrölt fahéj+ a díszitéshez
» 2 ek méz
» 1/2 citrom,
» 2 nagy savanykás alma
» 1 kk + 1 ek puha vaj vagy margarin
» 4 citromfűbóbita
» 4 tojássárgája
» 1ek cukor
» 2 csomag vaniliás cukor(20 g)
» 4 dl tej
» 1 ek étkezési keményítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.)A töltelékhez a mazsolát , a sárgabarackot és a diót felaprózzuk ,hozzákeverjük a gyömbért ,a fahéjat és a mézet.a citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk.Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, belsejüket karalábévájóval kimélyítjük
és megkenjük citromlével.
2.)A kivájt, felaprózott almadarabkákat a töltelékhez adjuk az almák üregébe púpozzuk.1 kk vajjal vagy margarinnal kikent sütőtálba ültetjük őket, tetejüket megkenjük 1 ek olvasztott vajjal vagy margarinnal.Alufóliával letakarjuk 200 c fokos sütőben 20 percig pároljuk, végül fólia nélkül aranybarnára sütjük (további 10 perc)
3.)A mártáshoz eldolgozzuk a tojássárgákat a cukorral ,a vaniliás cukorral,a tejben feloldott keményítővel, végül a reszelt citromhéjjal.Folyamatosan keverve enyhe sűrűsödésig főzzük, lefedjük, tálalásig melegen tartjuk Az almákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással ,meghintjük kevés őrölt fahéjjal és citromfű bóbitákkal díszítjük, langymelegen kínáljuk
Megjegyzés / tipp:

Készíthetjük főzött vagy főzés nélküli tasakos desszertporból is.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.09.20 16:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
diót felaprózzuk, citrom héját, almákat megmossuk, töltelékhez adjuk, almák üregébe, mártáshoz eldolgozzuk, vaniliás cukorral, tejben feloldott, reszelt citromhéjjal, almákat tálra, vaniliamártással, karalábévájóval, citromfűbóbita, almadarabkákat, desszertporból, hozzákeverjük, tojássárgákat, sárgabarackot, aranybarnára, keményítővel, Készíthetjük, langymelegen, tojássárgája, citromhéjjal, Folyamatosan, félbevágjuk, lereszeljük, felaprózzuk, töltelékhez, Alufóliával, eldolgozzuk, sűrűsödésig, margarinnal, margarinnal, citromlével, felaprózott, puha mazsola, puha aszaltsárgabarack, őrőlt gyömbér, őrölt fahéj+ díszitéshez, citrom, nagy savanykás alma, puha vagy margarin, citromfűbóbita, tojássárgája, cukor, csomag vaniliás cukor, étkezési keményítő,
Barackos muffin
0 komment 1 ember kedveli
Tejszines cukkinileves!
0 komment 5 ember kedveli
Párolt banán
0 komment 2 ember kedveli
Mákos guba
1 komment 6 ember kedveli
Vörösboros pulykaragu
0 komment 2 ember kedveli
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Cukkini stefánia recept
0 komment 20 ember kedveli
Sajtos, túrós, párna
0 komment 3 ember kedveli
Babapiskóta házilag
0 komment 4 ember kedveli
Göngyölt csirkemell
1 komment 50 ember kedveli
Sült csirke; pola módra
2 komment 10 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Kefires palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Joghurt torta
0 komment 4 ember kedveli
Havas háztető
1 komment 8 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.