Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült alma vaniliamártással recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 g puha mazsola
» 40 g puha aszaltsárgabarack
» 40 g dió
» 1/4 kk őrőlt gyömbér
» 1/4 kk őrölt fahéj+ a díszitéshez
» 2 ek méz
» 1/2 citrom,
» 2 nagy savanykás alma
» 1 kk + 1 ek puha vaj vagy margarin
» 4 citromfűbóbita
» 4 tojássárgája
» 1ek cukor
» 2 csomag vaniliás cukor(20 g)
» 4 dl tej
» 1 ek étkezési keményítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.)A töltelékhez a mazsolát , a sárgabarackot és a diót felaprózzuk ,hozzákeverjük a gyömbért ,a fahéjat és a mézet.a citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk.Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, belsejüket karalábévájóval kimélyítjük
és megkenjük citromlével.
2.)A kivájt, felaprózott almadarabkákat a töltelékhez adjuk az almák üregébe púpozzuk.1 kk vajjal vagy margarinnal kikent sütőtálba ültetjük őket, tetejüket megkenjük 1 ek olvasztott vajjal vagy margarinnal.Alufóliával letakarjuk 200 c fokos sütőben 20 percig pároljuk, végül fólia nélkül aranybarnára sütjük (további 10 perc)
3.)A mártáshoz eldolgozzuk a tojássárgákat a cukorral ,a vaniliás cukorral,a tejben feloldott keményítővel, végül a reszelt citromhéjjal.Folyamatosan keverve enyhe sűrűsödésig főzzük, lefedjük, tálalásig melegen tartjuk Az almákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással ,meghintjük kevés őrölt fahéjjal és citromfű bóbitákkal díszítjük, langymelegen kínáljuk
Megjegyzés / tipp:

Készíthetjük főzött vagy főzés nélküli tasakos desszertporból is.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.09.20 16:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
diót felaprózzuk, citrom héját, almákat megmossuk, töltelékhez adjuk, almák üregébe, mártáshoz eldolgozzuk, vaniliás cukorral, tejben feloldott, reszelt citromhéjjal, almákat tálra, vaniliamártással, karalábévájóval, citromfűbóbita, almadarabkákat, desszertporból, hozzákeverjük, tojássárgákat, sárgabarackot, aranybarnára, keményítővel, Készíthetjük, langymelegen, tojássárgája, citromhéjjal, Folyamatosan, félbevágjuk, lereszeljük, felaprózzuk, töltelékhez, Alufóliával, eldolgozzuk, sűrűsödésig, margarinnal, margarinnal, citromlével, felaprózott, puha mazsola, puha aszaltsárgabarack, őrőlt gyömbér, őrölt fahéj+ díszitéshez, citrom, nagy savanykás alma, puha vagy margarin, citromfűbóbita, tojássárgája, cukor, csomag vaniliás cukor, étkezési keményítő,
Zöldséges tarja
0 komment 4 ember kedveli
Csirkeleves
0 komment 2 ember kedveli
Avokado leves (paleo)
1 komment 1 ember kedveli
Birsalmasajt
0 komment 9 ember kedveli
„Piña colada” túró tortácskák - egészségesen
0 komment 3 ember kedveli
Konyakmeggyes
0 komment 12 ember kedveli
Karamellás kókuszos kocka !
1 komment 14 ember kedveli
Lazacfilé fokhagyma mártással
0 komment 8 ember kedveli
Hamis túrós tészta...
0 komment 13 ember kedveli
Zellerkrémleves kolbász chipssel
0 komment 3 ember kedveli
Almás rakott burgonya
0 komment 1 ember kedveli
Szedres muffin
0 komment 2 ember kedveli
Magyaros gombaleves
0 komment 11 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Melegszendvics
0 komment 1 ember kedveli
Húsos palacsinta-kapormártással-
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.