Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.)A töltelékhez a mazsolát , a sárgabarackot és a diót felaprózzuk ,hozzákeverjük a gyömbért ,a fahéjat és a mézet.a citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk.Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, belsejüket karalábévájóval kimélyítjük
és megkenjük citromlével.
2.)A kivájt, felaprózott almadarabkákat a töltelékhez adjuk az almák üregébe púpozzuk.1 kk vajjal vagy margarinnal kikent sütőtálba ültetjük őket, tetejüket megkenjük 1 ek olvasztott vajjal vagy margarinnal.Alufóliával letakarjuk 200 c fokos sütőben 20 percig pároljuk, végül fólia nélkül aranybarnára sütjük (további 10 perc)
3.)A mártáshoz eldolgozzuk a tojássárgákat a cukorral ,a vaniliás cukorral,a tejben feloldott keményítővel, végül a reszelt citromhéjjal.Folyamatosan keverve enyhe sűrűsödésig főzzük, lefedjük, tálalásig melegen tartjuk Az almákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással ,meghintjük kevés őrölt fahéjjal és citromfű bóbitákkal díszítjük, langymelegen kínáljuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Készíthetjük főzött vagy főzés nélküli tasakos desszertporból is.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.20 16:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
diót felaprózzuk, citrom héját, almákat megmossuk, töltelékhez adjuk, almák üregébe, mártáshoz eldolgozzuk, vaniliás cukorral, tejben feloldott, reszelt citromhéjjal, almákat tálra, vaniliamártással, karalábévájóval, citromfűbóbita, almadarabkákat, desszertporból, hozzákeverjük, tojássárgákat, sárgabarackot, aranybarnára, keményítővel, Készíthetjük, langymelegen, tojássárgája, citromhéjjal, Folyamatosan, félbevágjuk, lereszeljük, felaprózzuk, töltelékhez, Alufóliával, eldolgozzuk, sűrűsödésig, margarinnal, margarinnal, citromlével, felaprózott, puha mazsola, puha aszaltsárgabarack, őrőlt gyömbér, őrölt fahéj+ díszitéshez, citrom, nagy savanykás alma, puha vagy margarin, citromfűbóbita, tojássárgája, cukor, csomag vaniliás cukor, étkezési keményítő,
|
|
|
|
|