Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. 6 evőkanál vizet és a puha vajat hozzáadjuk, és pár percig tovább habosítjuk.
A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel elvegyítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.
A fehérjéket kemény habbá felverjük, és óvatosan, kis adagokban a masszához keverjük.
A massza felét kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik felét ugyanígy.
Amíg a tészta hűl, a krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve, felforraljuk. A zselatint is belekeverjük, kis lángon a zselatin olvadásáig főzzük. Langyosra hűtjük, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos, zselatinos tejet belecsorgatjuk.
Amíg a krém meg nem köt, rásimítjuk az egyik tésztára, tetejére illesztjük a másik lapot úgy, hogy egy kicsit bele is nyomkodjuk.
A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, és rásimítjuk a sütemény tetejére.
Hideg helyre tesszük legalább 1,5-2 órára.
Vízbe mártott késsel szeleteljük.
sütési hőfok:
180°C
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom, eredeti
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.23 22:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsi kikenéséhezKrém, tojások sárgáját, puha vajat, fűszerkeverékkel elvegyítjük, tojásos keverékhez, fehérjéket kemény, masszához keverjük, massza felét, másik felét, kétféle cukrot, tejbe szórjuk, zselatin olvadásáig, tejszínt kemény, egyik tésztára, másik lapot, kicsit bele, vajjal megolvasztjuk, sütemény tetejére, fűszerkeverékkel, belecsorgatjuk, tejtortabevonó, megolvasztjuk, fűszerkeverék, Előmelegített, belekeverjük, felforraljuk, zselatinpor, kakaóporral, fehéredésig, mézeskalács, szeleteljük, elvegyítjük, kikenéséhez, lisztezett, zselatinos, kevergetve, rásimítjuk, olvadásáig, illesztjük, olvasztott, hozzáadjuk, keverékhez, habosítjuk, fehérjéket, cukor, olvasztott vagy margarin, liszt, kakaópor, mézeskalács fűszerkeverék, Krém cukor, vaníliás cukor, zselatinpor,
|
|
|
|
|