Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, cukrot, tojás, a sót és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A lapokat kinyújtjuk és kb 35x25-ös tepsibe rakjuk az első lapot, majd megkenjük lekvárral és rászórjuk az előre összekevert diós cukor felét. Erre ráhelyezzük a második lapot megkenjük lekvárral, diós cukor másik felével. A tetejére helyezzük a harmadik lapot. Egy kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük amíg a teteje szép világospirosra nemsül.
Ha kihűlt, tetejét megkenjük a felolvasztott (gőz fölött) csokoládéval.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiváló karácsonyi sütemény, ha hűvös helyen tartod 1 hétig is puha, omlós marad.
|
|
|
|
1 komment
|
20 ember kedveli
|
juditmama
2011.12.11 17:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
donaldduck |
2011.12.11. 22:25 (#1) |
|
 |
A szomszédasszonyom ma kérdezte hogy hogyan csináljon zserbót-
Már tudok neki mit mondani-
Kösz |
| |
|
|
|
élesztőt langyos, margarinnal elmorzsoljuk, lapokat kinyújtjuk, első lapot, előre összekevert, második lapot, tetejére helyezzük, harmadik lapot, kicsit rányomkodjuk, órát langyos, teteje szép, összedolgozzuk, világospirosra, felolvasztott, Előmelegített, megszurkáljuk, csokoládéval, Zserbószelet, elmorzsoljuk, rányomkodjuk, felfuttatjuk, baracklekvár, tortabevonó, ráhelyezzük, margarinnal, hozzáöntjük, összekevert, kinyújtjuk, karácsonyi, kelesztjük, rászórjuk, csipetnyi, megkenjük, helyezzük, csipetnyi, megkenjük, megkenjük, liszt, tojás, cukor, margarin, élesztő, csipetnyi, csipetnyi sütőpor, Töltelék, cukor, baracklekvár, tábla tortabevonó,
|
|
|
|
|