Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csokit gőzfürdő felett felolvasztom, beleöntöm a tejet, és addig keverem, míg egynemű, egyszínű, sűrű krém nem lesz belőle. Leveszem a tűzről, egy kanál vajat, két kanál rumot szép lassan elkeverek benne. A tojássárgáják jönnek, egyenként jól elkeverem, majd a tojások fehérjét kemény habbá verem (külön edényben), és óvatosan a masszába forgatom. Ez a nehéz rész, mert egyrészt nem szabad összetörjön a hab, másrészt viszont teljesen egyneművé kell keverni a fehérjét és a felvert tejszínt a csokiszósszal. Most formákba öntöm a habot (szufléformákat használtam), négy adag lesz, és min. 3 órára, de lehet egész éjjelre a hűtőbe teszem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Istenien finom desszert.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
ildikobezsan
2014.09.20 22:02
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csokit gőzfürdő, kanál vajat, tojássárgáják jönnek, tojások fehérjét, masszába forgatom, nehéz rész, felvert tejszínt, hűtőbe teszem, szufléformákat, tojássárgáják, csokiszósszal, felolvasztom, összetörjön, étcsokoládé, használtam, beleöntöm, Chocolate, elkeverem, egyneművé, egyenként, elkeverek, óvatosan, edényben, Leveszem, masszába, másrészt, formákba, Istenien, desszert, tejszínt, fehérjét, egyrészt, egyszínű, teljesen, étcsokoládé, tojás, növényi tejszín,
|
|
|
|
|