Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kenyérszeleteket - miután héjukat levágtuk - átlósan kettéhasítjuk; először vajjal, majd lekvárral megkenjük mindegyiket. A maradék vajjal egy kb. 2 literes tűzálló tálat kikenünk, majd a kenyérszeletekkel belülről kibéleljük úgy, hogy a lekváros oldaluk befelé nézzen.
Az almákat meghámozzuk, elfelezzük, magházukat kimetsszük, húsukat közepesen vastag cikkekre (egy almát kb. 8 részre) vágjuk, a tálba szórjuk. A narancsokat gondosan meghámozzuk. Ügyeljünk arra, hogy vékony fehér bundája ne maradjon a héjon - a legkönnyebb burgonyahámozóval eltávolítani -, majd vékony csíkokra vágjuk, és a mazsolával együtt az almára szórjuk. A tojásokat, a tojássárgáját, a kétféle cukrot meg az 1 deci tejet simára keverjük.
A többi tejet fölforraljuk. Egy keveset a tojásos masszába merünk, elkeverjük és a maradék tejhez öntjük. Kevergetve 3-4 perc alatt megforrósítjuk, ezalatt kissé besűrűsödik, de fölforralni már nem kell. Az almára öntjük - akkor jó, ha a kenyeret is ellepi - és 15 percig pihentetjük, ezalatt a kenyér a tejes keverék egy részét magába szívja. Utána a tűzálló tálat egy magas falú tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk köré, amennyi a tál feléig ér. Előmelegített sütőben a közepesnél kisebb lánggal kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű nem ragacsos. Közvetlenül tálalás előtt porcukorral meghintjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kalácsból, briósból és bármilyen édes de nem töltött péksüteményből elkészíthető.
Sárga barack lekvár helyett ribiszke illetve eper is lehet.
Ez a laktató édesség bármilyen főétel után kínálható.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
anaxor
2013.02.04 15:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kenyérszeleteket –, maradék vajjal, kenyérszeletekkel belülről, lekváros oldaluk, almákat meghámozzuk, tálba szórjuk, narancsokat gondosan, héjon –, legkönnyebb burgonyahámozóval, mazsolával együtt, almára szórjuk, kétféle cukrot, többi tejet, tojásos masszába, maradék tejhez, almára öntjük, tejes keverék, részét magába, tűzálló tálat, magas falú, közepesnél kisebb, közepébe szúrt, laktató édesség, kenyérszeleteket, megforrósítjuk, péksüteményből, tojássárgáját, Előmelegített, kettéhasítjuk, kenyérfelfújt, eltávolítani, fölforraljuk, elkészíthető, tojássárgája, Közvetlenül, porcukorral, legkönnyebb, meghámozzuk, narancsokat, besűrűsödik, fölforralni, meghámozzuk, pihentetjük, mindegyiket, közepesnél, kimetsszük, Kevergetve, elkeverjük, mazsolával, szelet fehér kenyér, sűrű sárgabaracklekvár, nagy golden alma, narancs héja, mazsola, nagy tojás, tojássárgája, csomag vaníliás cukor, cukor, zsíros,
|
|
|
|
|
Krémes
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Kalács
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|