Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Közepes méretű tepsibe alufóliát terítek, és megkenem margarinnal. Szépen kirakom a vékonyra vágott almaszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást. Megszórom fahéjjal, és ha az alma savanyú, cukorral is. Bekeverem a vizes piskótát, és ráöntöm az almaszeletekre. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütöm (tűpróba). Közben a pudingport a tejjel megfőzöm, és félreteszem hűlni. A 15 dkg margarint ugyanannyi porcukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal kikeverem. A kihűlt pudinggal csomómentesre keverem. Ha az almás piskótánk is megsült és kihűlt, kiborítom egy tálcára, lehúzom róla az alufóliát. Visszateszem a tepsibe, persze most már a tészta lesz alul! Rákenem a vaníliás krémet, megszórom reszelt csokival, és tálalhatom is!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
1 komment
|
30 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.19 18:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
palevi1314 |
2012.06.22. 15:49 (#1) |
|
|
Nagyon fini, a család kedvence.Másnap még jobb,már, ha marad belőle. |
| |
|
|
|
tepsi kenéséhez, vékonyra vágott, alma savanyú, vizes piskótát, tejjel megfőzöm, fahéjjal kikeverem, kihűlt pudinggal, almás piskótánk, tészta lesz, vaníliás krémet, almaszeletekkel, almaszeletekre, csomómentesre, Előmelegített, Visszateszem, félreteszem, margarinnal, porcukorral, mokkáskanál, pudingport, ugyanannyi, tálalhatom, alufóliát, kiborítom, kikeverem, Megszórom, Bekeverem, megszórom, piskótánk, kenéséhez, alufóliát, pudinggal, margarint, vékonyra, megkenem, csokival, Piskóta, tojás, evőkanál, csapott evőkanál cukor, púpos evőkanál liszt, csomag sütőpor, Krém, csomag főzős vaníliás puding, Rama margarin, porcukor, csomag vaníliás cukor, mokkáskanál őrölt fahéj, alma,
|
|
|
|
|