Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztának valót összegyúrjuk és egy rövid pihentetés után 60 db gombócot formálunk belőle.A formákat kivajazzuk kilisztezzük és belenyomkodjuk a tésztagombócokat
Elkészítjük a krémet.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,belekeverjük a cukrot és tovább verjük,míg kifényesedik.Ekkor óvatosan ,hogy a hab ne törjön össze,belekeverjük a diót a vaníliás cukrot és a rumot.A tésztákat megkenjük lekvárral és belehalmozzuk a tölteléket.Előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint készíthetünk mákos kosárkát is ilyenkor a töltelék készítés menete ugyan az,csak darált mákot használunk és a rum helyett egy citrom reszelt héját tesszük bele ízesítőnek valamint a tésztát savanykás szilvalekvárral kenjük meg.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.26 17:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztának valót, rövid pihentetés, formákat kivajazzuk, tojások fehérjét, vaníliás cukrot, tésztákat megkenjük, töltelék készítés, citrom reszelt, tésztát savanykás, tésztagombócokat, szilvalekvárral, belenyomkodjuk, Előmelegített, belehalmozzuk, kifényesedik, belekeverjük, összegyúrjuk, kilisztezzük, belekeverjük, Nagymamámtól, baracklekvár, készíthetünk, Elkészítjük, pihentetés, kivajazzuk, ízesítőnek, tölteléket, használunk, tésztákat, tésztának, megkenjük, formálunk, savanykás, lekvárral, töltelék, liszt, cukor, tojás sárgája, margarin, csomag sütőpor, Töltelék, tojás fehérje habnak, porcukor, darált, csomag vaníliás cukor, baracklekvár,
|
|
|
|
|