Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Adjuk a liszthez a sót és morzsoljuk bele a vajat és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon)
Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát.
Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és egyenletesen terítsük a formába.
10 percig süssük elő a tésztát .Közben készítsük el a tölteléket.
Tisztítsuk meg a spenótot, pucoljuk meg a vöröshagymát és szeljük kockára.
Olivaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd reszeljük bele a megtisztított fokhagymát.
Adjuk hozzá a spenót leveleket, sózzuk, borsozzuk és fonnyasszuk meg (ne főzzük túl, mert még sütni is kell).
A tojásokat és a tejfölt keverjük össze alaposan a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával.
Öntsük a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz, keverjük össze és öntsük az elősütött tésztára.
Tegyük vissza a qiuche-t a sütőbe és süssük készre 30-35 perc alatt úgy, hogy 20 perc sütés után szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.
A saláta elkészítése egyszerű aprítsuk össze a paradicsomot,tegyük rá az egy citrom levét,öntsük rá a 3 evőkanál olajat az 1 evőkanál mézet .Ízesítsük őrölt korianderrel és díszítsük 2-3 medvehagyma levéllel.Érdemes előre elkészíteni hogy összeérjenek.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A szóráshoz füstölt sajtot is lehet használni, még pikánsabb az íze.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.29 16:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vízzel gyúrjuk, megtisztított fokhagymát, spenót leveleket, tejfölt keverjük, felcsíkozott medvehagymával, tojásos keveréket, megfonnyasztott spenóthoz, elősütött tésztára, reszelt sajttal, saláta elkészítése, szóráshoz füstölt, megfonnyasztott, szerecsendióval, medvehagymával, megtisztított, szerecsendió, paradicsomot, korianderrel, vöröshagymát, felcsíkozott, összeérjenek, egyenletesen, vöröshagyma, fonnyasszuk, medvehagyma, elkészítése, Olivaolajon, medvehagyma, mokkáskanál, medvehagyma, elkészíteni, morzsoljuk, Tisztítsuk, gázsütőnél, fokhagymát, paradicsom, tölteléket, Tészta liszt, hideg, mokkáskanál, tört bors, Spenót töltelék friss spenót, gerezd fokhagyma, vöröshagyma, szál medvehagyma, teáskanál őrölt szerecsendió, kicsi doboz tejföl, tojás, evőkanál olivaolaj, kemény sajt, Saláta paradicsom, 1citrom leve, teáskanál, teáskanál őrölt koriander, evőkanál olivaolaj, levél medvehagyma,
|
|
|
|
|