Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sárgabarackos sütemény. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg érett sárgabarack
» 20 dkg puha vaj
» 20 dkg cukor
» 2 dkg vaníliás cukor
» 1/2 citrom lereszelt héja és leve
» 20 dkg liszt
» 15 dkg étkezési keményítő
» 0,75 dkg sütőpor
» 6 tojás
» só
» a tepsihez: sütőpapír a megszóráshoz: porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A vajat 10 dkg cukorral, 1 dkg vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük. 18 dkg lisztet és 10 dkg keményítőt összekeverünk a sütőporral. Egymás után 3 tojást keverünk a vajhoz, majd a lisztes keveréket is.
A tésztát a tepsire simítjuk. A fél sárgabarackokat a domború felükkel felfelé a tésztára tesszük. A süteményt a sütőben (középen, légkeverésesnél 160 °C) 15 percig sütjük.
A megmaradt 3 tojást szétválasztjuk. A fehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük. A maradék lisztet és keményítőt elvegyítjük. A cukros tojássárgájához keverjük a tojáshab felét. Ez után hozzászitáljuk a lisztes keveréket, és betakarjuk a maradék tojáshabbal. Az egészet óvatosan összekeverjük.
A süteményt kivesszük a sütőből, és a piskótamasszát elsimítjuk a sárgabarackon. 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Hűlni hagyjuk, és meghintjük porcukorral.
0 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.30 16:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sárgabarackokat megmossuk, tepsit kibéleljük, citromlével habosra, lisztes keveréket, tepsire simítjuk, domború felükkel, tésztára tesszük, maradék cukorral, maradék lisztet, cukros tojássárgájához, tojáshab felét, maradék tojáshabbal, egészet óvatosan, süteményt kivesszük, piskótamasszát elsimítjuk, légkeverésesnél, sárgabarackokat, tojássárgájához, sárgabarackokat, szétválasztjuk, hozzászitáljuk, piskótamasszát, Sárgabarackos, tojássárgáját, összekeverjük, sárgabarackon, összekeverünk, előmelegítjük, megszóráshoz, sütőpapírral, citromhéjjal, elvegyítjük, tojáshabbal, félbevágjuk, porcukorral, citromlével, sárgabarack, elsimítjuk, kimagozzuk, betakarjuk, keményítőt, érett sárgabarack, puha, cukor, vaníliás cukor, citrom lereszelt héja leve, liszt, étkezési keményítő, sütőpor, tojás,
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Kanalas fánk
1 komment 9 ember kedveli
Fokhagymás szendvics krém
0 komment 8 ember kedveli
Gyömbéres sertésszelet
0 komment 2 ember kedveli
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 5 ember kedveli
Tojással töltött csirkemell
0 komment 8 ember kedveli
Majonézes céklasaláta
1 komment 10 ember kedveli
Pudingos csiga
0 komment 3 ember kedveli
sajtos csirkemellfilé
0 komment 5 ember kedveli
Almás -diós csirke
0 komment 2 ember kedveli
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel"
0 komment 3 ember kedveli
Mámorító tojássaláta
0 komment 15 ember kedveli
Hintett túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Az eredeti Bohém csemege.
1 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.