Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Trappista sajt recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 50 dkg tehéntúró
» 1 l zsíros házi tej
» 6 dkg vaj
» 1db tojás ( a tojás elhagyható, viszont anélkül fehér(ebb) színű lesz a sajtunk)
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» 1 púpozott kávéskanál
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta konyharuhán keresztül) leszűrjük a keletkezett savós túrót. A konyharuhában egy túró állagú massza marad, ezt beletesszük egy edénybe és hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük. Állandó keverés mellett 10 percig melegítjük, míg nyúlóssá, csomómentessé, egyneművé válik.

Bármilyen fűszerrel ízesíthető! (kapor, bors, petrezselyem, kömény stb.)

Ezt a masszát egy kisebb tálba tesszük, jól összenyomkodjuk, hogy kimenjen belőle a levegő, hagyjuk kihűlni egy kicsit. Amikor langyos kiborítjuk egy tálra, ilyenkor még kézzel formázható a sajt alakja. Megformázzuk és hagyjuk hűlni, száradni egy napig hűvös helyen. Másnap a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Megjegyzés / tipp:

Ennyi hozzávalóból nekem 45 dkg sajtom lett.
0 komment 10 ember kedveli donmolnarmeister
2014.04.27 18:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojás elhagyható, tejjel együtt, sűrű szitán, keletkezett savós, túró állagú, kisebb tálba, sajt alakja, napig hűvös, hűtőbe tesszük, szódabikarbónát, összenyomkodjuk, szódabikarbóna, felmelegítjük, csomómentessé, összekeverjük, konyharuhában, hozzávalóból, Megformázzuk, fogyasztásig, petrezselyem, konyharuhán, beletesszük, keletkezett, kávéskanál, hozzáadjuk, ízesíthető, odatesszük, formázható, kiborítjuk, elhagyható, melegítjük, kávéskanál, forraljuk, Bármilyen, egyneművé, tehéntúró, zsíros házi, kávéskanál szódabikarbóna, púpozott kávéskanál,
Sacher torta-ahogy én készítem-
0 komment 20 ember kedveli
Csokis, krémsajtos szuflé
1 komment 2 ember kedveli
Birsalmasajt
3 komment 9 ember kedveli
Tojással töltött paprika
0 komment 3 ember kedveli
Mogyorós csók
0 komment 14 ember kedveli
Kolbászos muffin
1 komment 5 ember kedveli
Belashi
2 komment 7 ember kedveli
Babos káposztaleves
0 komment 5 ember kedveli
Mézes-mustáros sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Csokis meggyes
0 komment 17 ember kedveli
Muffinsütőben sült húspogácsa
0 komment 26 ember kedveli
BAKONYI SERTÉSSZELET
0 komment 21 ember kedveli
Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes szedertorta
0 komment 1 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.