Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta konyharuhán keresztül) leszűrjük a keletkezett savós túrót. A konyharuhában egy túró állagú massza marad, ezt beletesszük egy edénybe és hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük. Állandó keverés mellett 10 percig melegítjük, míg nyúlóssá, csomómentessé, egyneművé válik.
Bármilyen fűszerrel ízesíthető! (kapor, bors, petrezselyem, kömény stb.)
Ezt a masszát egy kisebb tálba tesszük, jól összenyomkodjuk, hogy kimenjen belőle a levegő, hagyjuk kihűlni egy kicsit. Amikor langyos kiborítjuk egy tálra, ilyenkor még kézzel formázható a sajt alakja. Megformázzuk és hagyjuk hűlni, száradni egy napig hűvös helyen. Másnap a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ennyi hozzávalóból nekem 45 dkg sajtom lett.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
donmolnarmeister
2014.04.27 18:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojás elhagyható, tejjel együtt, sűrű szitán, keletkezett savós, túró állagú, kisebb tálba, sajt alakja, napig hűvös, hűtőbe tesszük, szódabikarbónát, összenyomkodjuk, szódabikarbóna, felmelegítjük, csomómentessé, összekeverjük, konyharuhában, hozzávalóból, Megformázzuk, fogyasztásig, petrezselyem, konyharuhán, beletesszük, keletkezett, kávéskanál, hozzáadjuk, ízesíthető, odatesszük, formázható, kiborítjuk, elhagyható, melegítjük, kávéskanál, forraljuk, Bármilyen, egyneművé, tehéntúró, zsíros házi, kávéskanál szódabikarbóna, púpozott kávéskanál,
|
|
|
|
|