Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A málnát még a ládában (vagy szűrőben, mennyiségtől függ) nem túl erős, permetező vízzel megmosom és hagyom lecsepegni, száradni 1-2 órát az udvaron. Ezután kipasszírozom.
Én egy ritkaszövésü molinó anyagdarabba teszem a málnát, hosszában összetekerem, a két végét megfogom - mint egy szaloncukor, olyasmire gondoljatok - és ellenkező irányba tekerem a nagy vájdling felett. Tökéletesen kipasszírozódik, csak a magok maradnak. Kb. félkilónként lehet haladni, tehát gyors. Viszont fröcskölős, a ruházat olyan legyen, aminek már nem árt. Ha ketten csinálják, akkor még könnyebb.
A passzírozott málnalevet a lábosba öntöm, hozzáadom a cukrot és állni hagyom pá órát. Ezután belekeverem a zselésítőt, felforralom. Kb. 5-10 percig főzöm. Forrón tiszta üvegekbe merem, rácsavarom a tetőket, majd 15 percre a feje tetejére állítom. Ezután visszafordítom, hagyom kihűlni. Beteszem a kamrába.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
jolika66
2015.07.03 16:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
ritkaszövésü molinó, nagy vájdling, magok maradnak, ruházat olyan, passzírozott málnalevet, lábosba öntöm, feje tetejére, kipasszírozódik, visszafordítom, kipasszírozom, mennyiségtől, anyagdarabba, összetekerem, passzírozott, félkilónként, ritkaszövésü, belekeverem, felforralom, Tökéletesen, szaloncukor, gondoljatok, rácsavarom, zselésítőt, málnalevet, lecsepegni, fröcskölős, csinálják, permetező, zselésitő, olyasmire, hozzáadom, hosszában, ellenkező, málna, cukor, tasak zselésitő, ritka szövésű anyag,
|
|
|
|
|
Hotdog
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|