Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
MADÁRTEJ SZELET recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához: 8 tojásfehérje
» 8 evőkanál cukor (vagy porcukor)
» 8 evőkanál sima liszt
» 1/2 csomag sütőpor
» finom só (nem asztali durva, hanem finomszemcsés, vákumsó, hófehér)
» A krémhez: 8 tojás sárgája
» 2 csomag főzős, vaníliás pudingpor
» 1 evőkanál liszt
» 8 deci tej
» 20 dkg porcukor
» 25 dkg margarin
» A sütemény tetejére: 3 dl tejszín (Hulala, vagy sima tejszín)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet. Sütőpapíros gáztepsiben sütöm meg (160-170 fokon).
Amikor kicsit rózsaszín a teteje, akkor már jó!
Ez hamar bekövetkezik, nagyon nem szabad magára hagyni!
(Amikor kihűlt a tészta, könnyen lejön az aljáról a sütőpapír!)

A krém készítése: a 8 tojás sárgájából, pudingporból, lisztből, és a tejből sűrű krémet főzök. Én ebbe is szoktam csöppnyi sót tenni.
A margarint kihabosítom, majd a porcukorral alaposan kikeverem, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel.
A kész krémet a megsült tésztára simítom.
Tetejére pedig a keményre vert tejszínhabot kenem.
Megjegyzés / tipp:

díszítheted reszelt csokoládéval
2 komment 7 ember kedveli bartakitty
2012.01.15 19:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
bartakitty 2012.01.19. 17:40 (#2)
Az biztos hogy nagyon finom, és igazad van, nagyon drágán adják mindenhol a tojást, még a piacokon is. A bolti tojást én nem értékelem semmire, kicsi is, fakó a sárgája, ki tudja milyen régi, én évek óta egy kedves nénitől "háztól" veszem a tojást, kb. 100 tyúkja van, (tőle veszem azt is, ha tyúkot, csirkét stb. akarok sütni-főzni), minden héten 50 tojást rak el nekünk, csak el kell érte menni. Ja, és 25 ft-ért adja db.-ját, tavaly 20 ft-ért adta, de mindig viszek neki valami finomságot is, amit épp akkor hétvégén készítek a családnak.
Remélem sokáig hordhatom tőle, mert nagyon meg vagyok elégedve, és nagyon megszerettem a nénit.
bakkata49 2012.01.16. 00:46 (#1)
Nagyon finom lehet,de a mostani tojás árak mellett egy kicsit drága süti.
Címkék
cukorral kemény, sütőporos lisztet, krém készítése, tejből sűrű, margarint kihabosítom, porcukorral alaposan, kész krémet, megsült tésztára, keményre vert, finomszemcsés, tojásfehérjét, összekeverem, pudingporból, tojásfehérje, tejszínhabot, bekövetkezik, csokoládéval, gáztepsiben, Sütőpapíros, díszítheted, porcukorral, kihabosítom, Belekeverem, sárgájából, tésztához, margarint, kikeverem, pudingpor, sütőporos, készítése, sütőpapír, rózsaszín, tésztához, alaposan, porcukor, tésztához tojásfehérje, evőkanál sima liszt, krémhez tojás sárgája, evőkanál liszt, deci, porcukor, margarin,
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Citromos fokhagymakrémleves...
0 komment 6 ember kedveli
VITAMIN GOLYÓCSKÁK
3 komment 4 ember kedveli
Pina colada koktél
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséggel göngyölt hús!
0 komment 3 ember kedveli
Virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Sajtkrémleves cipóban.
1 komment 12 ember kedveli
Adventi püspökkenyér
0 komment 24 ember kedveli
Kálvinista mennyország
2 komment 3 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 11 ember kedveli
Meggymártás citromlével
0 komment 2 ember kedveli
Jeges áfonyás sajttorta
0 komment 2 ember kedveli
Banános piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Gyors bögrés mákos
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos kocka !
2 komment 13 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.