Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Milka isler marcipánnal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg finomliszt
» 20 dkg margarin
» 10 dkg porcukor
» 1 tojássárgája
» kb. 1 dl tej (vagy amennyit a tészta felvesz)
» vaníliás cukor
» 1 ek kakaópor
» 1 csipet
» Töltelékhez:
» 1 tábla sima milka csoki
» 8 ek habtejszín
» 1 ek margarin
» 1 kisebb tömb natúr színű marcipán
» Bevonáshoz:
» 1 tábla Milka csoki
» 2 ek napraforgó olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az isler hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrunk (a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk előbb, majd jöhet bele a többi hozzávaló). Elfelezzük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport is (nem muszáj teljesen, maradhat márványos is, annál szebb). Hűtőbe tesszük pihentetni.
A ganache-hoz a csokit apróra tördeljük, és ráöntjük a felmelegített tejszínt, amibe belekevertük a margarint. Hűtőbe téve hagyjuk kihűlni, besűrűsödni.
A tészta egyik felét kb 4 mm-esre kinyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formájúra, majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. A másik színűvel ugyanezt tesszük, de közepükből is kiszúrunk valamilyen formát. Pihentetjük őket, majd kevés idő alatt rózsaszín szélűre sütjük.
Miközben sülnek, porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt, ugyanakkora formákat szaggatunk belőle, és a frissen kisült alsó lapocskákra tesszük őket, hogy kicsit rájuk olvadjanak/ragadjanak.
A kihűlt felső ("lyukas" lapocskákat megmártjuk a mikróban óvatosan épphogy felolvasztott, kevés olajjal elkevert csokiban, visszatesszük őket a sütőpapírra megkötni.
Végső lépésként a marcipános alsó részekre teszünk a kihűlt csokis-tejszínes krémből, és rájuk ragasztjuk a tetejüket.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 1500 Ft
költség egy főre: 375 Ft
elkészítettem: 1 alkalommal
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.03.28 22:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta felvesz, isler hozzávalóiból, margarinnal elmorzsoljuk, többi hozzávaló, csokit apróra, felmelegített tejszínt, tészta egyik, másik színűvel, frissen kisült, kihűlt felső, mikróban óvatosan, sütőpapírra megkötni, marcipános alsó, kihűlt csokis-tejszínes, hozzávalóiból, visszatesszük, felolvasztott, beledolgozzuk, felmelegített, sorakoztatjuk, mozdulatokkal, elkészítettem, kiszaggatjuk, elmorzsoljuk, belekevertük, tojássárgája, sütőpapíros, marcipánnal, sütőpapírra, Töltelékhez, Pihentetjük, besűrűsödni, tetszőleges, margarinnal, lapocskákat, ugyanakkora, lapocskákra, Elfelezzük, marcipános, ragadjanak, finomliszt, margarin, porcukor, tojássárgája, vagy amennyit tészta felvesz, vaníliás cukor, kakaópor, csipet, Töltelékhez, tábla sima milka csoki, habtejszín, margarin, Bevonáshoz, tábla Milka csoki, napraforgó olaj,
Paradicsomos csirkeragu
0 komment 1 ember kedveli
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal
0 komment 6 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 3 ember kedveli
10 ujjas oldalas
0 komment 11 ember kedveli
Füstölt csülök-almával-tormával-
0 komment 7 ember kedveli
Rozmaringos birsalma puncs---
0 komment 3 ember kedveli
Ír kávé
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös csirke
2 komment 15 ember kedveli
Szlovák juhtúrós sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Kolozsvári káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Sonkás-sajtos-tojásos tekercs
0 komment 28 ember kedveli
Párizsi krém
1 komment 28 ember kedveli
Csalamádé télre
5 komment 64 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.