Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemellfiléket jól kiklopfoljuk. (Igyekezzünk téglalap alakúra!) Fűszerezzük, és ízesítjük, majd a közepére helyezzük a szilvákat. A csirkemell két oldalát behajtjuk, és jó szorosan felcsavarjuk.
A baconszeleteket egymás mellé helyezzük úgy, hogy hosszában 5 mm-en fedjék egymást. Az így kapott "bacontakaróra" ráhelyezzük a csirkemelltekercset, majd jó szorosan a mellre csavarjuk a bacont.
Alufóliát olajazunk meg, és belecsomagoljuk a mellet , akár egy szaloncukrot.
Mély olajsütőbe tesszük, és 180 fokon 12-15 percig sütjük. Ezután kivesszük az olajból, óvatosan eltávolítjuk az alufóliát, és a hústekercset egy serpenyőbe helyezzük.
A serpenyőbe beletöltjük a bort, megszórjuk fahéjjal, és hozzátöltjük a Worchestershire-szószt is. Amikor forrni kezd, a vajat is hozzáadjuk, majd jól elkavargatjuk.
Az így kapott szószban még kb. 5-6 percig pároljuk a csirkemelltekercset. Ha szükséges, pótoljuk a vörösbort.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180 °C
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
donaldduck
2011.12.19 22:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
közepére helyezzük, baconszeleteket egymás, mellre csavarjuk, serpenyőbe helyezzük, serpenyőbe beletöltjük, Worchestershire, baconszeleteket, Worchestershire, belecsomagoljuk, bacontakaróra, elkavargatjuk, felcsavarjuk, kiklopfoljuk, eltávolítjuk, hozzátöltjük, szaloncukrot, hústekercset, Igyekezzünk, Fűszerezzük, beletöltjük, ráhelyezzük, csirkemell, megszórjuk, serpenyőbe, serpenyőbe, hozzáadjuk, csirkemell, olajsütőbe, kávéskanál, csirkemell, alufóliát, csirkemell filé, aszalt szílva, szelet bacon vastag, vörösbor pinot noir, kávéskanál fahéj, gramm, Worchestershire-szósz,
|
|
|
|
|