Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt megtisztítjuk,rózsáira szedjük,a nagyobb rózsákat kettévágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.Leszűrjük és lecsepegtetjük.Az alaposan megmosott rizst ,sós vízben megfőzzük,leöblítjük ,lecsepegtetjük.
Az olajon elkezdjük sütni a kisebb darabokra vágott bacont.Amikor már kicsit kiengedte a zsírját,hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és együtt pirítjuk.,Ha a bacon megpirult és a hagyma is megüvegesedett,hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet.Levessz ük a tűzről és összekeverjük a karfiollal .Egy tűzálló tálat kiolajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.Beleterítj ük a baconős karfiol felét,egyenletesen rászórjuk a főtt rizst,majd rátesszük a maradék karfiolt.A tejfölt folyósra keverjük a tojással és a karfiolra öntjük.A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.01 09:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karfiolt megtisztítjuk, nagyobb rózsákat, alaposan megmosott, olajon elkezdjük, kisebb darabokra, kockára vágott, bacon megpirult, összezúzott fokhagymát, tűzálló tálat, baconős karfiol, főtt rizst, maradék karfiolt, tejfölt folyósra, karfiolra öntjük, tetejét reszelt, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, lecsepegtetjük, megüvegesedett, lecsepegtetjük, összekeverjük, Előmelegített, megtisztítjuk, Beleterítjük, zsemlemorzsa, egyenletesen, összezúzott, kiolajazunk, vöröshagyma, kettévágjuk, hozzáadjuk, megszórjuk, hozzáadjuk, leöblítjük, fokhagymát, karfiollal, Leszűrjük, kiengedte, megfőzzük, megmosott, szeletelt, karfiol, bögre rizs, szeletelt bacon, vöröshagyma, olaj, gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, pohár tejföl, tojás, zsemlemorzsa, füstölt sajt,
|
|
|
|
|