Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokis kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 5 dl tej
» 5 dkg élesztő
» 5 dkg kristálycukor
» 1 kg liszt
» 1 dkg sütőpor
» 5 db tojás
» 10 dkg porcukor
» 1,4 dl olaj
» só
» A kenéshez : 1 db tojás
» 5 dkg margarin
» A töltelékhez: 25 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 10 dkg kakaópor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot.
Pár percet pihentetjük, és szeletekre vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá a 3 puttonyos Tokaji aszú.
0 komment 11 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
evőkanál cukrot, tojások sárgájával, sóval majd, töltelék elkészítéséhez, margarint habosra, tekercseket kettesével, margarint megolvasztjuk, krémmel megkenjük, megsült kalácsot, meglangyosítjuk, elkészítéséhez, kristálycukor, megolvasztjuk, Előmelegített, konyharuhával, összekeverjük, vastagságúra, beletesszük, pihentetjük, kakaóporral, tekercseket, összefonjuk, feltekerjük, töltelékkel, töltelékhez, porcukorral, porcukorral, kettesével, elegyítjük, sárgájával, sütőporral, szeletekre, dagasztjuk, kivajazott, kelesztjük, élesztő, kristálycukor, liszt, sütőpor, tojás, porcukor, olaj, kenéshez tojás, margarin, töltelékhez margarin, porcukor, kakaópor,
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Kínai csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Fanta szelet
0 komment 5 ember kedveli
Zalai finomfalatok
0 komment 16 ember kedveli
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Lazacfilé fokhagyma mártással
0 komment 8 ember kedveli
Torta della nonna
1 komment 4 ember kedveli
Meggyes túró Rudi szelet sütés nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Bögrés fahéjas muffin
0 komment 9 ember kedveli
Szűzpecsenye.
0 komment 6 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 8 ember kedveli
Gombás korhelyleves
0 komment 1 ember kedveli
Babapiskótás csoda
0 komment 13 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.