Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot.
Pár percet pihentetjük, és szeletekre vágjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiválóan alkalmas hozzá a 3 puttonyos Tokaji aszú.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
cocco
2012.02.06 09:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
evőkanál cukrot, tojások sárgájával, sóval majd, töltelék elkészítéséhez, margarint habosra, tekercseket kettesével, margarint megolvasztjuk, krémmel megkenjük, megsült kalácsot, meglangyosítjuk, elkészítéséhez, kristálycukor, megolvasztjuk, Előmelegített, konyharuhával, összekeverjük, vastagságúra, beletesszük, pihentetjük, kakaóporral, tekercseket, összefonjuk, feltekerjük, töltelékkel, töltelékhez, porcukorral, porcukorral, kettesével, elegyítjük, sárgájával, sütőporral, szeletekre, dagasztjuk, kivajazott, kelesztjük, élesztő, kristálycukor, liszt, sütőpor, tojás, porcukor, olaj, kenéshez tojás, margarin, töltelékhez margarin, porcukor, kakaópor,
|
|
|
|
|
Vadas
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|