Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokis kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 5 dl tej
» 5 dkg élesztő
» 5 dkg kristálycukor
» 1 kg liszt
» 1 dkg sütőpor
» 5 db tojás
» 10 dkg porcukor
» 1,4 dl olaj
» só
» A kenéshez : 1 db tojás
» 5 dkg margarin
» A töltelékhez: 25 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 10 dkg kakaópor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot.
Pár percet pihentetjük, és szeletekre vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá a 3 puttonyos Tokaji aszú.
0 komment 11 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
evőkanál cukrot, tojások sárgájával, sóval majd, töltelék elkészítéséhez, margarint habosra, tekercseket kettesével, margarint megolvasztjuk, krémmel megkenjük, megsült kalácsot, meglangyosítjuk, elkészítéséhez, kristálycukor, megolvasztjuk, Előmelegített, konyharuhával, összekeverjük, vastagságúra, beletesszük, pihentetjük, kakaóporral, tekercseket, összefonjuk, feltekerjük, töltelékkel, töltelékhez, porcukorral, porcukorral, kettesével, elegyítjük, sárgájával, sütőporral, szeletekre, dagasztjuk, kivajazott, kelesztjük, élesztő, kristálycukor, liszt, sütőpor, tojás, porcukor, olaj, kenéshez tojás, margarin, töltelékhez margarin, porcukor, kakaópor,
Olajbogyós csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Diós batyu
0 komment 3 ember kedveli
Füstölt tarjával töltött palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Brassói tócsni !
1 komment 25 ember kedveli
"Pelyhes " csirkeropogós !
0 komment 14 ember kedveli
Francia hagymaleves barna sörrel
1 komment 3 ember kedveli
Karfiol saláta
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládés pöfeteg
0 komment 5 ember kedveli
Húsvéti pulykamell tekercs
0 komment 3 ember kedveli
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi Sacher kocka
0 komment 2 ember kedveli
Epertorta
0 komment 1 ember kedveli
Grill burger
0 komment 4 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Habkarika
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.