Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokis kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 5 dl tej
» 5 dkg élesztő
» 5 dkg kristálycukor
» 1 kg liszt
» 1 dkg sütőpor
» 5 db tojás
» 10 dkg porcukor
» 1,4 dl olaj
» só
» A kenéshez : 1 db tojás
» 5 dkg margarin
» A töltelékhez: 25 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 10 dkg kakaópor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot.
Pár percet pihentetjük, és szeletekre vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá a 3 puttonyos Tokaji aszú.
0 komment 11 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
evőkanál cukrot, tojások sárgájával, sóval majd, töltelék elkészítéséhez, margarint habosra, tekercseket kettesével, margarint megolvasztjuk, krémmel megkenjük, megsült kalácsot, meglangyosítjuk, elkészítéséhez, kristálycukor, megolvasztjuk, Előmelegített, konyharuhával, összekeverjük, vastagságúra, beletesszük, pihentetjük, kakaóporral, tekercseket, összefonjuk, feltekerjük, töltelékkel, töltelékhez, porcukorral, porcukorral, kettesével, elegyítjük, sárgájával, sütőporral, szeletekre, dagasztjuk, kivajazott, kelesztjük, élesztő, kristálycukor, liszt, sütőpor, tojás, porcukor, olaj, kenéshez tojás, margarin, töltelékhez margarin, porcukor, kakaópor,
Zellerkrémleves kolbász chipssel
0 komment 3 ember kedveli
Fordított narancs torta
1 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés bukta
0 komment 2 ember kedveli
Banános -túrós pite
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás disznómáj
0 komment 3 ember kedveli
Piskótatekercses túrótorta - Túrós Charlotte
0 komment 12 ember kedveli
Gesztenyekifli
0 komment 5 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Kefíres-meggyes tészta
0 komment 8 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Marha, meggymártással
0 komment 1 ember kedveli
Barackos ünnepi sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Borsóleves
0 komment 3 ember kedveli
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Almás rétes
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.