Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra, mert növekedni fognak.
Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal, a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 1080 Ft
költség egy főre: 270 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 08:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet tálba, közepébe mélyedést, langyos tejben, liszt közepébe, olvasztott vajat, tésztát hólyagosra, duplájára kelesztjük, apróra vágott, ledarált sonkához, reszelt sajtot, tésztát lisztezett, cikkek külső, korong közepe, sonkás kifliket, egyik tepsiben, másikban lévőket, Tojássárgájával, előmelegített, elkészítettem, Konyharuhával, hozzákeverjük, Sütőpapírral, kétszeresére, kifliszerűen, köménymaggal, szezámmaggal, aranyszínűre, feltekerjük, mennyiséget, elkészítjük, Díszítéshez, Töltelékhez, kelesztjük, letakarjuk, alkalommal, távolságra, hozzáadjuk, tölteléket, kelesztjük, lisztezett, tölteléket, hólyagosra, Tésztához, liszt, cukor, élesztő, tojás kenéshez, olaj, olvasztott, Töltelékhez, főtt sonka, trappista vagy edami sajt, ecetes uborka, tejföl, mustár, bors, Díszítéshez, szezámmag, köménymag,
|
|
|
|
|