Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát felkockázom a póréhagymát karikára vágom a zöld része is mehet jól megmosva. A krumplit is apró kockára vágom. A vajon üvegesre dinsztelem a vöröshagymát majd a póréhagymát is dinsztelem még pár percig. A megpuhult hagymából kiveszem a negyedét és belerakom a krumplit, sózom borsozom és felengedem vízzel. 25-30 perc főzés után botmixerrel simára turmixolom. Hozzá öntöm a tejszínt és a kiszedett hagymát, egyet forralok rajta és kész.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kipróbáltam margarinnal, nagyon jó minőségű olívával, de nem olyan jó mint a vaj, én azt ajánlom. Több krumplival sűrűbb lesz. 8 felnőtt és 3 gyerek ette meg kb. 10 perc alatt.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
kozlik1
2015.01.26 19:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát felkockázom, póréhagymát karikára, zöld része, vajon üvegesre, vöröshagymát majd, megpuhult hagymából, kiszedett hagymát, vöröshagymát, vöröshagymát, margarinnal, főzőtejszin, Kipróbáltam, botmixerrel, póréhagymát, vöröshagyma, póréhagymát, felkockázom, Póréhagyma, dinsztelem, dinsztelem, felengedem, krumplival, póréhagyma, turmixolom, belerakom, megpuhult, kiszedett, krémleves, hagymából, üvegesre, olívával, minőségű, borsozom, vöröshagyma, póréhagyma, szem krumpli, főzőtejszin, vaj, fehér bors, liter víz,
|
|
|
|
|