Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Betyárgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg darált sertéshús
» 2 tojás
» só
» őrölt bors
» 1 teáskanál fűszerpaprika
» 15 dkg zsemlemorzsa
» A mártáshoz:
» 1 db vöröshagyma
» 1 zöldpaprika
» 1 dl étolaj
» 20 dkg gomba
» 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
» 1 babérlevél
» só
» őrölt paprika
» őrölt bors
» kakukkfű
» őrölt szerecsendió
» 2 evőkanál liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A darált húsban elkeverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Összegyúrjuk, és félretesszük.
Mártás alapot készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát étolajon megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, és azonnal felengedjük egy liter vízzel. Összefőzzük, és ízesítjük reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, babérlevéllel. Még adunk hozzá annyi vizet, hogy a gombócainkat majd ellepje, és fedő alatt főzzük tovább. Közben a húsból kisebb gombócokat készítünk, és a mártásban kifőzzük. Amennyiben friss gombát használunk, akkor megtisztítjuk, felszeleteljük, és sóval, borssal ízesítve kevés olajon megpároljuk, majd az egészet az ételbe borítjuk. Kakukkfűvel ízesítjük, és tejszínes habarással besűrítjük.
Galuskával tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A gombócokhoz lehet adni fokhagymát is, ízlés szerint.
0 komment 17 ember kedveli mildiko50
2012.01.20 06:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
darált húsban, apróra vágott, liter vízzel, gombócainkat majd, húsból kisebb, mártásban kifőzzük, ételbe borítjuk, gombócokhoz lehet, fűszerpaprikával, szerecsendióval, felszeleteljük, megtisztítjuk, babérlevéllel, fűszerpaprika, zsemlemorzsát, Összegyúrjuk, vöröshagymát, Betyárgombóc, félretesszük, szerecsendió, zsemlemorzsa, gombócainkat, zöldpaprikát, Összefőzzük, főzőtejszín, megpároljuk, megpároljuk, felengedjük, Kakukkfűvel, vöröshagyma, gombócokhoz, Fűszerezzük, zöldpaprika, Amennyiben, darált sertéshús, tojás, őrölt bors, teáskanál fűszerpaprika, zsemlemorzsa, mártáshoz, vöröshagyma, zöldpaprika, étolaj, gomba, főzőtejszín vagy tejföl, babérlevél, őrölt paprika, őrölt bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió, evőkanál liszt,
Boros pecsenye
0 komment 3 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Batida de maracuja koktél.
0 komment 1 ember kedveli
Sült csirke fokhagymamártással
0 komment 8 ember kedveli
Sütőben sült sütőtök
1 komment 3 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
Ízesbukta
1 komment 3 ember kedveli
Lecsós húsgombóc
0 komment 6 ember kedveli
Burgonyakrémleves-avokádóval.
0 komment 2 ember kedveli
Aludttejes prósza - bögrés
2 komment 6 ember kedveli
Tojástekercs
0 komment 8 ember kedveli
Töltött káposzta
0 komment 4 ember kedveli
Hógolyó torta.
0 komment 5 ember kedveli
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Almás Pite
0 komment 7 ember kedveli
Tonhalas tojáskrém
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.