Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A darált húsban elkeverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Összegyúrjuk, és félretesszük.
Mártás alapot készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát étolajon megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, és azonnal felengedjük egy liter vízzel. Összefőzzük, és ízesítjük reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, babérlevéllel. Még adunk hozzá annyi vizet, hogy a gombócainkat majd ellepje, és fedő alatt főzzük tovább. Közben a húsból kisebb gombócokat készítünk, és a mártásban kifőzzük. Amennyiben friss gombát használunk, akkor megtisztítjuk, felszeleteljük, és sóval, borssal ízesítve kevés olajon megpároljuk, majd az egészet az ételbe borítjuk. Kakukkfűvel ízesítjük, és tejszínes habarással besűrítjük.
Galuskával tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A gombócokhoz lehet adni fokhagymát is, ízlés szerint.
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.20 06:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
darált húsban, apróra vágott, liter vízzel, gombócainkat majd, húsból kisebb, mártásban kifőzzük, ételbe borítjuk, gombócokhoz lehet, fűszerpaprikával, szerecsendióval, felszeleteljük, megtisztítjuk, babérlevéllel, fűszerpaprika, zsemlemorzsát, Összegyúrjuk, vöröshagymát, Betyárgombóc, félretesszük, szerecsendió, zsemlemorzsa, gombócainkat, zöldpaprikát, Összefőzzük, főzőtejszín, megpároljuk, megpároljuk, felengedjük, Kakukkfűvel, vöröshagyma, gombócokhoz, Fűszerezzük, zöldpaprika, Amennyiben, darált sertéshús, tojás, őrölt bors, teáskanál fűszerpaprika, zsemlemorzsa, mártáshoz, vöröshagyma, zöldpaprika, étolaj, gomba, főzőtejszín vagy tejföl, babérlevél, őrölt paprika, őrölt bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió, evőkanál liszt,
|
|
|
|
|