Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Betyárgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg darált sertéshús
» 2 tojás
» só
» őrölt bors
» 1 teáskanál fűszerpaprika
» 15 dkg zsemlemorzsa
» A mártáshoz:
» 1 db vöröshagyma
» 1 zöldpaprika
» 1 dl étolaj
» 20 dkg gomba
» 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
» 1 babérlevél
» só
» őrölt paprika
» őrölt bors
» kakukkfű
» őrölt szerecsendió
» 2 evőkanál liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A darált húsban elkeverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Összegyúrjuk, és félretesszük.
Mártás alapot készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát étolajon megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, és azonnal felengedjük egy liter vízzel. Összefőzzük, és ízesítjük reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, babérlevéllel. Még adunk hozzá annyi vizet, hogy a gombócainkat majd ellepje, és fedő alatt főzzük tovább. Közben a húsból kisebb gombócokat készítünk, és a mártásban kifőzzük. Amennyiben friss gombát használunk, akkor megtisztítjuk, felszeleteljük, és sóval, borssal ízesítve kevés olajon megpároljuk, majd az egészet az ételbe borítjuk. Kakukkfűvel ízesítjük, és tejszínes habarással besűrítjük.
Galuskával tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A gombócokhoz lehet adni fokhagymát is, ízlés szerint.
0 komment 17 ember kedveli mildiko50
2012.01.20 06:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
darált húsban, apróra vágott, liter vízzel, gombócainkat majd, húsból kisebb, mártásban kifőzzük, ételbe borítjuk, gombócokhoz lehet, fűszerpaprikával, szerecsendióval, felszeleteljük, megtisztítjuk, babérlevéllel, fűszerpaprika, zsemlemorzsát, Összegyúrjuk, vöröshagymát, Betyárgombóc, félretesszük, szerecsendió, zsemlemorzsa, gombócainkat, zöldpaprikát, Összefőzzük, főzőtejszín, megpároljuk, megpároljuk, felengedjük, Kakukkfűvel, vöröshagyma, gombócokhoz, Fűszerezzük, zöldpaprika, Amennyiben, darált sertéshús, tojás, őrölt bors, teáskanál fűszerpaprika, zsemlemorzsa, mártáshoz, vöröshagyma, zöldpaprika, étolaj, gomba, főzőtejszín vagy tejföl, babérlevél, őrölt paprika, őrölt bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió, evőkanál liszt,
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Szilváslepény
0 komment 3 ember kedveli
Diós banánszelet !
0 komment 8 ember kedveli
Boszorkány pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Rakott apró hús
0 komment 6 ember kedveli
Őszi szelet
0 komment 10 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Vajas pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 6 ember kedveli
Fehérboros gyümölcsleves
0 komment 1 ember kedveli
Orosz krém torta ahogy én készítem.
0 komment 7 ember kedveli
Egészben sült karfiol
1 komment 14 ember kedveli
Köménymagos rudacskák
0 komment 4 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Házikó
0 komment 18 ember kedveli
Paprikapástétom
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.