Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Betyárgombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg darált sertéshús
» 2 tojás
» só
» őrölt bors
» 1 teáskanál fűszerpaprika
» 15 dkg zsemlemorzsa
» A mártáshoz:
» 1 db vöröshagyma
» 1 zöldpaprika
» 1 dl étolaj
» 20 dkg gomba
» 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
» 1 babérlevél
» só
» őrölt paprika
» őrölt bors
» kakukkfű
» őrölt szerecsendió
» 2 evőkanál liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A darált húsban elkeverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Összegyúrjuk, és félretesszük.
Mártás alapot készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát étolajon megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, és azonnal felengedjük egy liter vízzel. Összefőzzük, és ízesítjük reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, babérlevéllel. Még adunk hozzá annyi vizet, hogy a gombócainkat majd ellepje, és fedő alatt főzzük tovább. Közben a húsból kisebb gombócokat készítünk, és a mártásban kifőzzük. Amennyiben friss gombát használunk, akkor megtisztítjuk, felszeleteljük, és sóval, borssal ízesítve kevés olajon megpároljuk, majd az egészet az ételbe borítjuk. Kakukkfűvel ízesítjük, és tejszínes habarással besűrítjük.
Galuskával tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A gombócokhoz lehet adni fokhagymát is, ízlés szerint.
0 komment 17 ember kedveli mildiko50
2012.01.20 06:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
darált húsban, apróra vágott, liter vízzel, gombócainkat majd, húsból kisebb, mártásban kifőzzük, ételbe borítjuk, gombócokhoz lehet, fűszerpaprikával, szerecsendióval, felszeleteljük, megtisztítjuk, babérlevéllel, fűszerpaprika, zsemlemorzsát, Összegyúrjuk, vöröshagymát, Betyárgombóc, félretesszük, szerecsendió, zsemlemorzsa, gombócainkat, zöldpaprikát, Összefőzzük, főzőtejszín, megpároljuk, megpároljuk, felengedjük, Kakukkfűvel, vöröshagyma, gombócokhoz, Fűszerezzük, zöldpaprika, Amennyiben, darált sertéshús, tojás, őrölt bors, teáskanál fűszerpaprika, zsemlemorzsa, mártáshoz, vöröshagyma, zöldpaprika, étolaj, gomba, főzőtejszín vagy tejföl, babérlevél, őrölt paprika, őrölt bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió, evőkanál liszt,
Epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Barackos csirkemell rozmaringos fánkkal
0 komment 13 ember kedveli
Táti túrófánk !
0 komment 23 ember kedveli
Húsos rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Brokkolis csirkemell
0 komment 13 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Lustaasszony sütije
0 komment 15 ember kedveli
Zöldséges burgonyagombóc leves
0 komment 6 ember kedveli
Vakondtúrás muffin
0 komment 3 ember kedveli
Márvány muffin
0 komment 4 ember kedveli
Diós-vörös áfonyás süti
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres csirkeszárnyak
0 komment 4 ember kedveli
ARANYÉRMES
0 komment 4 ember kedveli
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Spárgaleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.