Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött tök görögösen. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db fiatal tök (6-800 g/db)
» 1 tasak Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
» 500 g darált sertéshús
» 250 g rizs hosszúszemű
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 1/2 csokor menta
» 1,5 dl joghurt
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál olíva olaj
» só
» őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A Knorr Gyros Rafinéria tasak kisebbik felében található fűszerkeveréket keverjük el a joghurttal és tegyük hideg helyre felhasználásig.
Mossuk meg a rizst és tegyük fel annyi hideg, sós vízbe főni, hogy kb. 1 cm-re lepje el. Ha forr, vegyük le a lángot, fedjük le az edényt és főzzük készre kb. 12-15 perc alatt.
Hámozzuk meg a tököket, vágjuk félbe, és vegyük ki a magjukat. Helyezzük őket egy tepsire, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük őket elő kb. 20 perc alatt. Készítsük megfelelően puhára őket, de ne túl puhára, hogy ne essenek szét.
Míg a tök a sütőben van, készítsük el a tölteléket. A darált húst pirítsuk meg forró olajon, majd adjuk hozzá a Knorr tasak nagyobbik felében található fűszerkeveréket. Pirítva pároljuk a húst kb. 15-20 percig.
Keverjük össze a húst a főtt rizzsel, frissen vágott petrezselyem zölddel és mentával. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a tököket, és helyezzük vissza őket a sütőbe kb. 10 percre.
Ha készen vannak, akkor locsoljuk meg a tetejüket a joghurtos dresszinggel.
Megjegyzés / tipp:

Lehet egy finom ebéd, vagy vacsora ez a töltött tök.
Rakhatunk a tetejükre morzsolt feta sajtot is, és így süssük össze őket.
0 komment 2 ember kedveli kis-vakond
2012.08.21 15:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
darált húst, főtt rizzsel, töltelékkel töltsük, joghurtos dresszinggel, finom ebéd, tetejükre morzsolt, petrezselyemzöld, fűszerkeveréket, fűszerkeveréket, felhasználásig, előmelegített, dresszinggel, petrezselyem, töltelékkel, hosszúszemű, megfelelően, joghurttal, Fokhagymás, tölteléket, nagyobbik, tetejükre, helyezzük, található, Helyezzük, található, tetejüket, joghurtos, Rakhatunk, sertéshús, Készítsük, locsoljuk, locsoljuk, fiatal, darált sertéshús, rizs hosszúszemű, csokor petrezselyemzöld, csokor menta, joghurt, evőkanál olaj, evőkanál olíva olaj, őrölt bors,
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Eperhab
0 komment 4 ember kedveli
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal.
0 komment 8 ember kedveli
Bolognai padlizsán spagettivel !
0 komment 8 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Magyaros burgonyakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Babapiskótás szendvics
0 komment 3 ember kedveli
Spenót tükörtojással
0 komment 2 ember kedveli
Nem lehet abbahagyni csirke
0 komment 34 ember kedveli
Paprikás csirke nokedlivel
0 komment 9 ember kedveli
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve!
0 komment 29 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
1 komment 80 ember kedveli
Zöld palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges sertésragu
0 komment 2 ember kedveli
Ropogós csirkefalatok
0 komment 8 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.