Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Rama. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fûszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom
|
|
|
|
0 komment
|
16 ember kedveli
|
julia28
2012.06.11 16:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megkent lapot, nagyobbik felérõ, megszórhatjuk, felfuttatjuk, ízlésünknek, kelttésztát, feltekerjük, elfelezzük, Tölthetjük, kolbásszal, alkalomnak, kinyújtjuk, Szilikonos, dagasztunk, megkenjük, nagyobbik, megkenjük, felvágjuk, Habkönnyű, krémekkel, díszítjük, kiveszünk, szerekkel, Bármivel, sonkával, tojással, kikevert, sóskifli, liszt, tojás, pohár kefír, étolaj, cukor, csipet, élesztõ, krémhez Rama,
|
|
|
|
|