Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba, és éppen csak annyira keverem össze,
hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntöm a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzöm, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején. Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetem belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.03.20 21:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet felteszem, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojásokat egyenként, sárgájuk kifakadjon, tejsavó kicsapódik, szűrőbe fektetett, főtt sonka, kalács mellé, kicsepegtetem, citromhéjjal, elhagygható, lecsepegett, mazsolával, kicsapódik, kevergetve, konyharuha, kifakadjon, hozzáöntöm, beleszedem, Tálaláskor, gézdarabba, szeletekre, egyenként, tojásokat, melegedni, felteszem, tálalásig, fektetett, vaníliás, mozaikos, tejsavót, akasztva, cukorral, óvatosan, liter, tojás, evőkanál cukor, mazsola elhagygható, csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja, csipet, gézdarab vagy konyharuha,
|
|
|
|
|
Briós
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|