Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy kb. 25× 35 cm-es
tepsi hátán két vékonyabb, és egy vastagabb lapot sütünk belőle.
Ezt a vastag lapot, ha kész van, elmorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk,
s hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd
ízlés szerinti porcukrot, és a puha vajat is. Jól összekeverjük,
majd a két linzerlap közé töltjük.
Máz:
A porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggyét,
és ha szükséges, még annyi vizet, hogy kenhető legyen.
A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük.
Amikor száradni kezd, a szeletek mentén bevagdossuk,
és ha megszáradt a máz, a süteményt felszeletelhetjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiadós.
|
|
|
|
1 komment
|
27 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.01 07:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
jani179 |
2012.01.02. 14:35 (#1) |
|
 |
Nagyon finom |
| |
|
|
|
tészta hozzávalóit, vastagabb lapot, vastag lapot, tejjel leforrázzuk, vaníliás cukrot, puha vajat, porcukorhoz hozzáadjuk, citrom levét, mázat fényesre, tésztára kenjük, szeletek mentén, süteményt felszeletelhetjük, összekeverjük, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, baracklekvár, hozzávalóit, leforrázzuk, porcukorhoz, bevagdossuk, megszáradt, hozzáadjuk, hozzáadjuk, feketekávé, szükséges, süteményt, vastagabb, vékonyabb, linzerlap, porcukrot, vaníliás, porcukor, rumaroma, szerinti, porcukor, száradni, porcukor, evőkanál, Tészta, liszt, vagy zsír, tojás, csomag sütőpor, porcukor, evőkanál tejföl, citrom reszelt héja, Töltelék, csomag vaníliás cukor, evőkanál kakaó, evőkanál baracklekvár, evőkanál erős feketekávé, vagy rumaroma, evőkanál porcukor, porcukor kisebb citrom leve, evőkanál vagy aroma meggylé,
|
|
|
|
|