Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük.
Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majorannával és a pirospaprikával, és kevergetve berántjuk vele a főzeléket.
Felfőzzük, hozzáadjuk a tejfölt, azzal is felfőzzük, és már kész is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az egyszeri kisgyerek, mikor a szülei étterembe vitték, azzal hozta őket zavarba, hogy folyton krumplifőzeléket akart enni. A szülők pironkodva próbáltak rendelni. Persze ők "normális" ételeket ettek, így azt a látszatot kelthették, hogy a gyerek direkt nem kaphat jobbat a csúnya, gonosz szülőktől, miközben ők dőzsölnek. A pincér legtöbbször zavartan közölte, hogy elnézést, de ők ilyet nem tartanak az étlapon. A kisfiú meg egyszerűen nem értette, miért van ennyi bonyodalom a kedvenc étele körül. Ez a kisgyerek azóta már középkorú, és én annyiszor főzöm neki az ő krumplifőzelékét, ahányszor csak akarja. Mert még mindig nagyon szereti.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.20 19:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
babérlevéllel annyi, liszttel rántást, egyszeri kisgyerek, szülei étterembe, szülők pironkodva, látszatot kelthették, gyerek direkt, pincér legtöbbször, kedvenc étele, kisgyerek azóta, krumplifőzelékét, krumplifőzeléket, pirospaprikával, krumplifőzelék, babérlevéllel, pirospaprika, majorannával, legtöbbször, Majorannás, kelthették, bonyodalom, babérlevél, kevergetve, pironkodva, hozzáadjuk, napraforgó, megszórjuk, egyszerűen, készítünk, dőzsölnek, felfőzzük, szülőktől, megfőzzük, főzeléket, berántjuk, Felfőzzük, krumpli, babérlevél, napraforgó olaj, liszt, csapott majoranna, pirospaprika, pohár tejföl,
|
|
|
|
|