Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A finomra szelt lilahagymát az olajon elkezdkük pirítani. Hozzáadjuk a félkarikára vágott répákat és a felkockázott csirkehúst, és együtt pirítjuk őket. Beletesszük a borsót is, pirítjuk még egy kicsit, aztán felöntjük vízzel, és belerakjuk a félbevágott zellergumót. Lefedjük, és felfőzzük. Kis lángon főzzük tovább, és megfűszerezzük, de a tárkonyt még nem tesszük bele. A tejfölben a lisztet csomómentesre keverjük, és teszünk bele 2 evőkanál tárkonyt és pár csepp citromot. Ha már minden puha, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lisztes habarást.Ha nem elég savanyú adhatunk hozzá még citromot vagy ecetet.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki szereti tehet bele galuskát.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dori37
2014.02.24 22:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
finomra szelt, olajon elkezdkük, félkarikára vágott, felkockázott csirkehúst, félbevágott zellergumót, lisztet csomómentesre, lisztes habarást, megfűszerezzük, csomómentesre, felkockázott, Beletesszük, félkarikára, lilahagymát, félbevágott, csirkeleves, zellergumót, zellergumó, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, csirkehúst, lilahagyma, belerakjuk, felöntjük, tejfölben, elkezdkük, csirkehús, felfőzzük, sárgarépa, Tárkonyos, zöldborsó, evőkanál, tárkonyt, keverjük, csipet, liszt, pohár tejföl, burgonya, étolaj, csipet bors, sárgarépa, lilahagyma, citromlé, zöldborsó, csirkehús, zellergumó,
|
|
|
|
|