Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Ha fagyasztott koktél rákot használunk, akkor szobahőmérsékleten olvasszuk ki, majd csepegtessük le.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük roppanósra (al dente).
Közben készítsük el a ragut.
Az olíva olajon pirítsuk pár percig a koktélrákokat, majd szedjük ki őket, és tartsuk melegen.
A maradék szaftra reszeljük rá a fokhagymát, a gyömbért, adjuk hozzá a chili szószt, majd öntsük fel a borral. Fűszerezzük, és forraljuk be a kétharmadára a mártást.
Adjuk hozzá a felezett koktél paradicsomokat, és a rákot, és egy percig pároljuk.
Legvégül adjuk hozzá a vajat. Várjuk meg, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik a mártásban.
A ragura szedjük rá a tésztát, mehet bele egy kis főzőlé is.
A cukkinit egy burgonyahámozóval szeleteljük hajszál vékonyra, és ezt is forgassuk bele a tésztába. Ezt követően csak keverjük át, és vegyük le a tűzről. Azonnal tálalható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tészta rajongóknak ajánlom ezt a 15 perc alatt elkészíthető ételt, amit frissen érdemes a vendégeknek tálalni. Wokban gyerekjáték elkészíteni.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
marcsi1989
2012.03.16 11:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztát forrásban, olíva olajon, maradék szaftra, chili szószt, felezett koktél, percig pároljuk, ragura szedjük, burgonyahámozóval szeleteljük, tészta rajongóknak, vendégeknek tálalni, paradicsomokat, koktélrákokat, csepegtessük, elkészíthető, kétharmadára, fagyasztott, szeleteljük, rajongóknak, fagyasztott, Fűszerezzük, vendégeknek, elkészíteni, koktélrákos, gyerekjáték, mogyorónyi, fokhagymát, paradicsom, roppanósra, használunk, koktélrák, forgassuk, olvasszuk, forraljuk, forrásban, reszeljük, fokhagyma, tojásos metélt, koktélrák fagyasztott, extra szűz olíva olaj, gerezd fokhagyma, édes chili szósz, tört színes bors, száraz fehér, frissen facsart citromlé, szem koktél paradicsom,
|
|
|
|
|