Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 narancs
» 1 l 100%-os narancslé
» 4 dl natúr joghurt
» 1 citrom héja
» 4-5 szem szegfűszeg
» 1 rúd fahéj
» ízlés szerint édesítőszer
» 4 tojásfehérje
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig lereszeljük a héját, majd a levüket kifacsarjuk. A kifacsart narancsleveket, a 100%-os narancslevet, a fűszerkivonatot, a joghurtot, és a 2 darab narancs lereszelt héját egy lábosba tesszük, és néha megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, utánízesítünk, majd lehűtjük.

A lehámozott narancshéjat apró kockákra vágjuk, és kevés cukorral kandírozott narancshéjat készítünk belőle.

A tojásfehérjéket kevés porcukorral kemény habbá verjük, és kanállal forrásban lévő vízbe galuskákat szaggatunk belőle.

Megjegyzés / tipp:

A lehűlt narancslevest a habgaluskákkal tálaljuk, melyeknek a tetejére kevés kandírozott narancshéj kerül.
0 komment 14 ember kedveli szelidszeder
2011.12.15 07:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
citrom lehámozott, levüket kifacsarjuk, kifacsart narancsleveket, 100%-os narancslevet, lábosba tesszük, lehámozott narancshéjat, tojásfehérjéket kevés, lehűlt narancslevest, habgaluskákkal tálaljuk, tetejére kevés, fűszerkivonatot, tojásfehérjéket, fűszerkivonatot, habgaluskákkal, narancsleveket, utánízesítünk, szegfűszegből, narancslevest, habgaluskával, tojásfehérje, narancslevet, narancshéjat, Narancsleves, felforraljuk, narancshéjat, kifacsarjuk, kandírozott, édesítőszer, kandírozott, porcukorral, lereszeljük, meghámozunk, lehámozott, megkeverve, galuskákat, szaggatunk, narancs, 100%-os narancslé, natúr joghurt, citrom héja, szem szegfűszeg, fahéj, ízlés szerint édesítőszer, tojásfehérje,
Roston sült lazac pirított baconszalonnával.
0 komment 2 ember kedveli
Mongol pilaf.
0 komment 1 ember kedveli
Bolognai sertésborda !
0 komment 3 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 8 ember kedveli
Vodkazselé
0 komment 1 ember kedveli
Mikrós Mini citromos-túrós szivacspuding
0 komment 5 ember kedveli
Kukoricás-tejszínes rizssaláta
0 komment 3 ember kedveli
Bajai halászlé
1 komment 1 ember kedveli
Torta della nonna
1 komment 4 ember kedveli
Hógolyó torta.
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes-kakaós süti
0 komment 9 ember kedveli
Medvehagymás fűszervaj
0 komment 3 ember kedveli
Mandulás kocka !
0 komment 2 ember kedveli
Vendégváró szelet
0 komment 5 ember kedveli
Linzerkoszorú
1 komment 17 ember kedveli
Káposztalé leves
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.